Bu soket neden boşta ?

elegancer

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Aracımı alır almaz birşey fark etmiştim. Motor kısmında yolcu tarafında kablo ucunda soket ve boşta duruyor. Neden boşta durduğuna anlam veremedim. Acaba bir parçaya bağlıydı ve iptal mi oldu diye düşündüm. Bu konuda bilgi verebilecek olan var mı? Resim ekledim

Ekli dosyalar

• 20141125_164049aaaaa.webp
    20141125_164049aaaaa.webp
    61.7 KB · Görüntüleme: 162
Benim de aracımda aynı şekilde boşta. Ben de merak ettim ama konu açmamıştım. Ya bilgisayar bağlantısı için falandır ya da sensör gibi bir şeydir. İllaki bilen bir arkadaşımız vardır.

Benim de aracımda aynı şekilde boşta. Ben de merak ettim ama konu açmamıştım. Ya bilgisayar bağlantısı için falandır ya da sensör gibi bir şeydir. İllaki bilen bir arkadaşımız vardır.

İllaki birşey bağlanıyordur. Adamlar boş yere kablo uzatıp bırakmız :D ama neyin bağlantısı için? Sizin araçta da aynı ise ya bizim modellerde böyle, yada bir parça iptal edilmiş. Merak ettim valla.:confused:

Benim araç 2009 model Astra 1.3 Elegance. Bakalım ne işe yarıyormuş :)

Arabalar üretilirken ucuza mal etmek için tek tip tesisat döşenir(mailiyeti ucuzlatır) ve sonra isteğe siparişe modele göre soketlere parçalar takılır.Boşda olan soketleri görünce orda bişey olup sonradan söküldüğü kanısına varmayin.mesel o soket alarm için olabilir(kaput açılınca çalması için opsionel olarak). Yani motor kaputunda diğer tarafda mesela benzinli olsa dizel ısıtıcısı soketi boşta durur gibi ki boşda da durur.

Arabalar üretilirken ucuza mal etmek için tek tip tesisat döşenir(mailiyeti ucuzlatır) ve sonra isteğe siparişe modele göre soketlere parçalar takılır.Boşda olan soketleri görünce orda bişey olup sonradan söküldüğü kanısına varmayin.mesel o soket alarm için olabilir(kaput açılınca çalması için opsionel olarak). Yani motor kaputunda diğer tarafda mesela benzinli olsa dizel ısıtıcısı soketi boşta durur gibi ki boşda da durur.

Selim abi dediğin gibi bende öyle olduğunu tahmin ettim zaten. Ama aklıma parça iptali olmuş olabilir diye de gelmedi değil. Ama arkadaşlarda da aynı durum olunca normal birşey olduğu kanısına vardım. Yalnız merak ettiğim acaba oraya ne takılıyor :D Biliyorsun bizler meraklıyız böyle şeylere, parçayı alıp takıp donanım eklemek isteriz:rakir:

O kadarını bilemem ama tahminim Alarm için tabii bilen biliyorsa daha net bilgi verebilir.Mesela koltuk altında olan mutlaka deri koltuk ısıtıcı olması gibi(bu bir örnek)

O kadarını bilemem ama tahminim Alarm için tabii bilen biliyorsa daha net bilgi verebilir.Mesela koltuk altında olan mutlaka deri koltuk ısıtıcı olması gibi(bu bir örnek)

Evet olabilir. Bu arada abi senin araçta partikül filtresi var mı? Motorlarımız farklı mı?

Geri