Bu Korkaklıkmıdır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efeastra
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Efeastra

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Ben 2.5 ay önce ehliyetimi aldım trafiğe çıkıyorum herhangibir korkuda duymuyorum.Eryamanda oturuyorum ve dün eski mahallemiz olan Keçiörene gittim bi arkadaşımla buluştum onun arabasıyla biraz gezdik baya hızlı kullanır(tipo1.4)neyse sonra benim arabaya geçtik bi yere gitcez onun son sürat geçtiği 4 yol agızlarından ben ayağımı gazdan çekerek veya hafif fren yaparak geçiyorum ve bana sen ne kadar korkak sürüyosun dedi bende dedim bunun korkaklıkla ilgisi yok temkinli olmak daha doğru olur dedim.Sizce hangisi doğru gerçekten bu korkaklık mı? :confused::confused:

aman guzel genc kardesım senın yaptıgın ınsanlık bunu sakın unutma senın trafık kurallarına uyman senın guzel karakterıne işaret aman dıyorum tedbir can kurtarır trafıkte lutfen o arkadasına uyma lutfen

korkaklık olur mu hiç o arkadasın nasıl bi tehlikeye yol actıının farkında değil

Kavşaklara gelirken yavaşlamak zaten trafik kuralıdır.

Ben 2.5 ay önce ehliyetimi aldım trafiğe çıkıyorum herhangibir korkuda duymuyorum.Eryamanda oturuyorum ve dün eski mahallemiz olan Keçiörene gittim bi arkadaşımla buluştum onun arabasıyla biraz gezdik baya hızlı kullanır(tipo1.4)neyse sonra benim arabaya geçtik bi yere gitcez onun son sürat geçtiği 4 yol agızlarından ben ayağımı gazdan çekerek veya hafif fren yaparak geçiyorum ve bana sen ne kadar korkak sürüyosun dedi bende dedim bunun korkaklıkla ilgisi yok temkinli olmak daha doğru olur dedim.Sizce hangisi doğru gerçekten bu korkaklık mı? :confused::confused:
o arkadaşının akıl sağlığı yerinde değilmiş :D
iyi araba kullanmakla salakça araba kullanmak arasındaki kalın kocaman çizg orda işte ;)
hiç kulak asma böyle şeylere, aynen devam
böyle akılsız arkadaşına uymayarak aklı başında araba kullanmak esas cesaret ;) aynen devam

Zaten benimde düşüncem bu yöndeydi ama birde tecribesi olanlardan öğrenmek istedim bu arada o arkadaşım ehliyetini almadan önce babasının 0 chevrolet lacettisini perte çıkartmıştı kasko vardı ama ehliyet olmadığı için para alamadılar.Hala akıllanmamış...

Valla korkaklık değil bence arkadaşındanda çok düşünceli ve akıllısın

bırak kavşağı; önünü görmediğin, tanımadığın yani yabancısı olduğun her yolda şoförlük ustalığı ve varsa tecrübeni bir kenara bırak ve hız limitleri dahilinde aracını kullan oyle kullan kı ALLAH korusun olası menfii bir durumda vıcdan azabı çekmeyesin kontrolsüz kavşakta bir kazaya karıştık arkadaşımın kullandığı araçtaydım bize lada ön soldan cok süratli vurdu o şiddetle araçlar döndü ve sol arkalar da tekrar şiddetle birbirine vurdu biz yetişkinlerde hiçbir sorun olmadı ama karşı aracta bulunan kundaktaki bir bebecik annesinin kucağında iken kafasını sol arka cama vurmak sureti ile yaralandı ve kafasında cam parcasıyla hastaneye gitti bu durum 15 yıl gecmesıne rağmen hala benı cok ama cok etkıler.......suc mu suc iki aracta da var idi sebep asırı sürat,kaldı ki trafik ışıkları ve kavşaklara yanaşırken hız düşürmek mecburiyeti var ALLAH hepimizi böylesi üzücü hadiselerden korusun

Amin abi haklısın gerçekten de Allah Korusun herhangibirşey olsa vicdan azabı hepsine yeter.Keşke herkezde bu bilinç olsa da hergün kazalarda onlarca kişinin hayatı sönmese.

Geri