Bu kadar tutar mı?

knightrider

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar malumunuz bayram dönüşü kaza geçirmiştik. Servise birkça gün önce sordum 9.500 TL masraf biçilmiş arabaya. Perte çıkma iihtimali yüksek diyorlar. Fotoğraf çekemediğim için üzgünüm ama anlatayım:

-Sol ön teker karşı aracın tekeriyle çakıştığı için çamurluğa girdi, dönmüyor.
-Sıkışan çamurluk sol ön kapıyı kasmış, açılmıyor.
-Hava yastıklarının ikisi de patladı.
-Ön cam patladı(niye oldu hiçbir anlam veremedik ama)
-Sol tarafta boya sıyrığı var biraz ama göçük yok belli olarak.

Evet, benim anladığım ön düzen ve hava yastıkları çok tutuoyr, yoksa arabaya 10-15 m. den baksanız cam kırılmış olmasaa çarpık olduğunu anlamanız güç. Haa bir de yan ayna var değişilmesi gereken...

Siz ne dersiniz, perte çıkartır mı sigorta aracı?..

arabanı seviyorsan ve pert olmadan biraz masrafa ok dersen airbagleri çıkarttırıp hesaplattır. fiyat epey düşecektir. sonra çıkmadan alır taktırtırsın.

Öncelikle geçmiş olsun.
Kasko, öncelikle aracın koska değerine bakacaktır. Örnek verirsek;
Aracınız kasko değeri 15.000 TL
Çıkarılan masraf ise 7.500 TL

Aracınızın perte çıkması tamamen kasko firmanız ile alakalı. Mesela X firması %30 'unda perte ayırır, Y firması %50 olunca perte ayırır, Z firması da %90 masrafta bile yaptırır. Bu sebeple, öncelikle kasko firmanızı söylemeniz gerekmektedir. Hatta bize söylemenize bile gerek yok, direk firmanızı ararsanız ve masrafınızı söylerseniz temsilciler size gerekli bilgiyi verecektir. Şu anda beklemekten başka çareniz yok. Araç eğer perte çıkarsa yapmaız gerkenler daha önemli. Hiçbir zaman kasko bedelini alamazsınız. Firma araştırma yapacak, kasko bedeliniz 15.000 TL ama piyasadaki arabalar 13.000 TL civarı diyelimki. Size 13.000 TL işlem üzerinden ödeme yapacak. (Kesintler vs hariç) Bu sebeple, size tavsiyem, aracınıza benzer özelliklerde, yüksek fiyatlarda olan ilanlardan çıktı alın, Sahibinden.com gibi. Çıktıları da perte çıktığı kesinleşince exper'inize götürün. Ve onlarla görüşün, aracınız hakkında bilgi verin. Emin olun ki, ödenecek bedel exper'den çıkıyor. Bu yüzden exper'iniz ile aranızı sıcak tutun, sürekli görüşme halinde olun.

Tekrar geçmiş olsun...

Öncelikle geçmiş olsun.
Kasko, öncelikle aracın koska değerine bakacaktır. Örnek verirsek;
Aracınız kasko değeri 15.000 TL
Çıkarılan masraf ise 7.500 TL

Aracınızın perte çıkması tamamen kasko firmanız ile alakalı. Mesela X firması %30 'unda perte ayırır, Y firması %50 olunca perte ayırır, Z firması da %90 masrafta bile yaptırır. Bu sebeple, öncelikle kasko firmanızı söylemeniz gerekmektedir. Hatta bize söylemenize bile gerek yok, direk firmanızı ararsanız ve masrafınızı söylerseniz temsilciler size gerekli bilgiyi verecektir. Şu anda beklemekten başka çareniz yok. Araç eğer perte çıkarsa yapmaız gerkenler daha önemli. Hiçbir zaman kasko bedelini alamazsınız. Firma araştırma yapacak, kasko bedeliniz 15.000 TL ama piyasadaki arabalar 13.000 TL civarı diyelimki. Size 13.000 TL işlem üzerinden ödeme yapacak. (Kesintler vs hariç) Bu sebeple, size tavsiyem, aracınıza benzer özelliklerde, yüksek fiyatlarda olan ilanlardan çıktı alın, Sahibinden.com gibi. Çıktıları da perte çıktığı kesinleşince exper'inize götürün. Ve onlarla görüşün, aracınız hakkında bilgi verin. Emin olun ki, ödenecek bedel exper'den çıkıyor. Bu yüzden exper'iniz ile aranızı sıcak tutun, sürekli görüşme halinde olun.

Tekrar geçmiş olsun...
Teşekkür ederim.

Araç YapıKredi Sigortadan kaskolu. Aracın değeri poliçede 13.800 olarak belirlenmiş, ben 14.5'a almıştım. Piyasası da aşaığ yukarı öyle. Ama kesinti olduğunu bilmiyordum. Öyleyse bayaa bi zarara girerim. Eksperi görmedim, araç serviste duruyor ben köydeyim. Maaleesef beklemekten başka seçenek yok galiba... Hayırlısı olsun.

9500 biraz fazla gibi ama airbag sistemini komple değiştirecekleri için eper bir mebla tutuyor.Bu arada sağ taraftaki airbag açılırken üzerindeki kapağı çok hızlı bir şekilde fırlatıyor buda maalesef ön camın patlamasına neden oluyor misal bunda olduğu gibi
adszjx.png

9500 biraz fazla gibi ama airbag sistemini komple değiştirecekleri için eper bir mebla tutuyor.Bu arada sağ taraftaki airbag açılırken üzerindeki kapağı çok hızlı bir şekilde fırlatıyor buda maalesef ön camın patlamasına neden oluyor misal bunda olduğu gibi
adszjx.png
Aynı durum, ben de öyle tahmin ettim en sonunda. Tasarım eksikliği mi desek artık neyse...

Bu gidişle araba konusunda sıkıntıya gireceğiz gibi. Cumaya kadar belli olur diyorlar. Köydeyim, tek öğretmenim okulu bırakıp gidemiyorum. Bilmiyorum artık nasıl olur...:confused:

Aynı durum, ben de öyle tahmin ettim en sonunda. Tasarım eksikliği mi desek artık neyse...

Bu gidişle araba konusunda sıkıntıya gireceğiz gibi. Cumaya kadar belli olur diyorlar. Köydeyim, tek öğretmenim okulu bırakıp gidemiyorum. Bilmiyorum artık nasıl olur...:confused:

yok aslında tasarım eksikliği değil ön konsolu astra kadar olan arabalarda genelde böyle ön cam patlıyor airbag açılınca zaten airbag kapağınında başka türlü açılması mümkün değil

Teşekkür ederim.

Araç YapıKredi Sigortadan kaskolu. Aracın değeri poliçede 13.800 olarak belirlenmiş, ben 14.5'a almıştım. Piyasası da aşaığ yukarı öyle. Ama kesinti olduğunu bilmiyordum. Öyleyse bayaa bi zarara girerim. Eksperi görmedim, araç serviste duruyor ben köydeyim. Maaleesef beklemekten başka seçenek yok galiba... Hayırlısı olsun.

Araç perte çıkarsa zaten o zaman exper'i göreceksiniz. Exper sizden ruhsat vs gibi belgeleri isteyecek. Siz de giderken yanınızda piyasa araştırması yaptığınız kağıtları götürün ve durumunuzu açıklayın. Cep telefonunu alın, ilerleyen zamanlarda da görüşün ara ara...

Evet arkadaşlar, experle görüştüm araç perte çıkıyormuş. Resimlerini çektim, açıkçası bu şekilde pert olmasına üzüldüm doğrusu. Arabanın fotoları buyrun:
hpim0029n.jpg

hpim0034q.jpg

hpim0035.jpg

Bu arada 10.000 TL ile hidrolik direksiyon ve klimalı araba, NE ÖNERİRSİNİZ? Malum köy yerinde arabasız olmuyor. Opelli olmak güzeldi. Ama herşey kısmet... Hepinize ilginiz için teşekkürler.

Son düzenleme:
Bence kendi arabanı hurda fiyatına alıp sanayide yaptır. Hem kendi arabana binersin hemde bu araba gibi bir arabayı 10 bin lira gibi bir fiyata alamazsın. Eksperle anlaşma yoluna git. Aracının Sovtaj denilen bir hurda fiyatı var. Sana bir kolaylık göstereceklerdir. Ama iyi bir tamirci bulman gerekiyor. Bu taraflarda olsan yardımcı olurduk fakat çok uzaksın.

Ahmet Altınçubuk

Geri