Bor katkılı yağlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Beril64
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Beril64

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar aracım 1994 Corsa ve 78.000 km de piyasada bor katkılı yağ katkıları satılıyor merak ediyorum bunu kullanan ve yarar gören arkadaşlar varmı yorumlarınızı bekliyorum

henuz denemedım
garantılı ıade alırlarsa hafta ıcı bakacam

Merhaba ben aracım 30 binde iken denedim. 2005 Dizel. Şu ana kadar bariz bir fark görmedim. 46 binde. Aynı araçtan abimde de var ona kullanmadık. Hiç bir fark görmüyorum. İleride fark olur mu bilmem?

neoldu arkadaşlar baktınız mı bu bor katkılı yağa. nedir durum.

sanırım ıkı yıl ıkınde bu bor yakıt olarak arabaya gırecek

haberlerde çıkmıştı vw bora ya ekliyolar sonra adam gaza yükleniyo patinaj çekiyo performans arttı diyolar

Bu konu birkaç kez açıldı arama yapılırsa bulunacaktır.:(

Motor Silk adıyla anılan bor yağ katkısını ben şu an için kullanıyorum.

Araçta hararet yükselmesi daha geç olmaya başladı. Lakin soğukta çalışırken herhangi bir titreme yapmıyor. Ayrıca araç rölantide çalışırken kaputu açtığımda enjektörlerin sesi motordan daha fazla çıkıyor. Kısaca daha sessiz çalışıyor. Tabi eğer aracınızın motoru zamanında bakımı düznli yapılıyor ve yağı hep zamanında değiştiriyorsanız bu katkıyı kullandığınızda çok fazla bir şey hissetmeme şansınız var bunuda belirteyim. Ama kullanıncada bir zararını görmezsiniz. Motorunuzda eğer içinde yıpranan bölümler var ise bor katkısı bu kısımlarda dolgu görevi görerek motora rektefiye benzeri bir işlem yapıyor denniyor. Bunu ancak rektefiye isteyen bir araçta deneyen olursa daha net bilgi verebilir.

Şu an için piyasada 2 tane bor yağ katkısı ürünü var. Birisi benim kullandığım MotorSilk. Diğeri ise NNT Bor Power isimli yerli üretim ürün. Fiyatları %50 fark ediyor. Yalnız ithal ürün için 150.000 km görevini yaptığı söyleniyor. Yerli ürün ise 40.000 km görevini yapıyor.

Geri