Bomba değil, soda şişesi!

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BY_Corsa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

BY_Corsa

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
26 Eyl 2006
Mesajlar
8,347
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
48
alıntıdır :

Bomba değil, soda şişesi!

sp.gif

ESEN EVRAN
sp.gif


sp.gif

Elde patlayan soda şişesi vakaları artıyor. Herkes başka bir neden öne sürüyor. Bazı üreticiler şişeleri, bazıları tüketiciyi hatalı bulurken, yaygın görüş, kazaları yüksek oranda karbondioksit basılmasına bağlıyor..
sp.gif

Adapazarı'ndaki büfeci Tuncay Sarı, buzdolabına yerleştirmeye çalıştığı soda şişesinin elinde patlaması nedeniyle görme kaybına uğradı. Sakarya'da iki çocuk annesi F.U, elinde soda şişesinin patlamasıyla bir gözünü yitirdi. Soda şişelerinin patlaması nedeniyle Mersin'den Dilek Tülü, Manisa'dan Murat Kaygaş ile İstanbul'dan Ceylan Bayram, Osman Yılmaz ve Rıdvan Özkan gözlerinden yaralanmıştı. Bunlar, son yıllarda soda şişesi mağdurlarına ilişkin Anadolu Ajansı'ndan geçen pek çok haberden sadece birkaçı. Yaşanan soda kazalarının ise kimbilir yüzde kaçı? Sodalara ne oluyor? Ya da şişelerde mi bir sorun var? Havalar ısındığı için mi daha çok soda patlaması yaşanıyor? Tüm bunlara cevap alabilmek için soda üreticileri ve şişe üreticisi Şişecam'ın yetkilileriyle konuştuk. Hepsi dertliydi, ancak hiçbiri kesin bir neden söyleyemedi. Sırma Soda'nın üreticisi Grup Soda ve Meşrubat Yönetim Kurulu Başkanı Davut Dişli, sorunun depozitosuz şişelerin daha ince camla üretilmesinden olduğunu belirterek, "Şişeleri kalınlaştırsınlar, maliyet artışı satışa yansıtılmaz" derken, bugüne kadar 4 dava kaybettiğini ve suçlu olmayı hak etmediğini söyledi. Öte yandan, Şişecam Yurtiçi Şişe Müdürü Levent Sungur ise şişede kullanılan camın kalınlığının patlamaya etkisi olmayacağını belirterek, "Dolum yapan firmaların basıncı kontrol etmesi gerek" dedi.

GAZI YÜKSEK ORANLI SEVİLİYOR
Gıdasa İçecek Genel Müdürü Adnan Erem ise farklı bir unsura dikkat çekti. Erem, Türk tüketicisinin maden suyunu yüksek gaz oranıyla içmeyi sevdiğini belirterek, yurt dışında 1 litreye maksimum 7 gram gaz basılırken, Türkiye'de bunun 10 gramın üzerine çıkabildiğine dikkat çekti. Konunun tüm taraflarıyla konuştuğumuzda herkesin ortak söylediği bir şey de vardı: Tüketiciler şişeyi yan yatırmasın, poşetin içinde hareket ettirmesin, dolapta buzluğa koymasın.


link : http://www.sabah.com.tr/haber,DFCE7780F201452F9CFFC3E5198F6BBD.html

Bana ilginç geldi, dikkat etmek lazım...
 
Bende çok içerim soda Allah korusun...
 
:eek: :eek: :eek:
içmem artık soda falan ya allah muhafaza...
 
çok ilginç ilk defa duydum artık daha dikkatli olucam soda açarken.ayrıca bugüne kadar çok soda çeşiti içtim uludağın sodası kadar sert ve gazlısını içmedim...
 
neyseki gazlı içecek tüketmem yasak :)
 
:eek: çok şaşırdım günde enaz 2 soda içerim hele bu sıcaklarda vücudun kaybettiği mineraller açısından soda çok iyi geliyor ama bu özelliğini bilmiyordum..:confused:
 
:eek: çok şaşırdım günde enaz 2 soda içerim hele bu sıcaklarda vücudun kaybettiği mineraller açısından soda çok iyi geliyor ama bu özelliğini bilmiyordum..:confused:

dikat et abi tansiyonda yapıyor bu meret evet güzel içimi ama zarar verdiğini birçok doktordan duydum...
 
ben bütün gün işte soda falan diziom raflara şimdi biraz korktum yaw
 
biz bir gazlı içecek bayisiyiz, kışın soda şişeleri patlamasın diye pvc filmle sarıldıktan sonra karton örttürürdük depoda. Yinede bi sürü şişe patlardı, ama yazın patladığını ilk defa duyuyorum.
 
allah muhafaza dikkat etmek lazım
 
Geri
Üst