Biliyorum Sıkıldınız Ama Yine LPG sorunu:(

arastgeldi

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar malum havalar soğudu bizim emektar bi garipleşti sabahları ilk çalışmada 5-10 kilometre sonra lpg ye geçiyor.geçince de rölantide hemen stop ediyorbenzin parasından perişan oldum.LPG servisine götürdüm ısı derecesini 30 dan 25 e düşürdüler fakat hala aynı durum devam ediyor.acaba bu problem termostattan falan mı kaynaklanıyor.Bu LPG servis de ne iş yapar anlamadım ya.bilgisayara bağladılar sadece dereceyi düşürdüler 20tl para aldılar üstelik sorun düzelmedi.LPG filtrelerinden kaynaklanır mı böyle şeyler acaba?çıldırmak üzereyim.:mad:

Çok yüksek ihtimal filtreden olması. Aynı durum benim araçta sözkonusuydu, filtreyi temizledim düzeldi...

öncelikle lpgye neden o kadar geç geçtiğine bakılması lazım... lpgye geç geçmesinin filtre ile alakası yoktur... helede mersin gibi sıcak bir yerde 5kmde lpgye geçmesi olacak şey değil.. ayrıca 25derecede lpgye geçmesi ilk geçtiğinde sorunlara yol açabilir çünkü25 derecede lpg yeterince buharlaşmayabilir.. lpg geçişi 35-40 derece olmalıdır... lpgnin regülatörü yanlış bağlanmış olabilir veya ısı sensörü bozuk olabilir... bence kendinize adam gibi bir usta bulup ona baktırın... ısı derecesini 25dereceye alıp sorunu hallettim diyen üstünede 20 lira alan açgözlü az bilgili ustalardan kaçının...

bu sorun lpg nin enjektör takozlarından bence lpg enjektörleri ya tıkalı yada ufak enjektör kullandılar. baktıracağın yer bura olmalı.

LPG nin markası e-gas.Kendi servisine gittim.başka LPG ustalarında bu markanın programı standart mıdır acaba?ayarlatalım derken bozmayalım?

bir de araba lpg ye geçince gazı köklememe rağmen ayağımı gazdan çekmiş gaz yemiyor.yeniden benzine alıyorum taa ki araba biraz daha ısınana kadar.ondan sonra lpg ye alıyorum ve durmazsam bi problem olmuyor ama durursam direk araba stop ediyor.

Son düzenleme:
ayarlatalım derken bozmayalım?

bir de araba lpg ye geçince gazı köklememe rağmen ayağımı gazdan çekmiş gaz yemiyor.yeniden benzine alıyorum taa ki araba biraz daha ısınana kadar.ondan sonra lpg ye alıyorum ve durmazsam bi problem olmuyor ama durursam direk araba stop ediyor.

yani bu hali düzgün ayarlarken bozacaklar öyle mi?
bundan daha kötü ne olabilir ki?
adam gibi bi ustaya gidin bencede.
5 km de geçiyor diyince zaten olması gerekenden 5 derece düşürüp birde ayar parası alan insan müsvettesine gitmeyin tekrar..

Her zaman derim lpg kitinden çok usta önemli diye. Nedir bu ya, sadece takıp gönderiyorlar ve sorun çıktığında şöyledirde böyledirde deyip duruyorlar.

Bugün başka bir ustaya götürecem inşallah sorunun çözümünü o bulur da kurtulurum şu lanet benzin parasından:D

kardeş lpg takozlarına baktır.
birde şu olay var kısaca anlatayım. araçın kendi enjektörlerinden şase alınır 4 enjektörün 4' dündende ayrı ayrı eğer bunlardan bir vaya ikisi şase almıyorsa o enjektörün bulunduğu piston hem benzinle hemde lpg ile çalışır senin dediğin bu olayı sadece bu iki sebepten yapar dediklerime baktır derim. anlamanın en basit yolu motora giren benzin borusunu körleyin lpgnin içerde bulunan göstersindeki tuşa elini basılı tut (aracın direk lpg ile çalışması için) ve kontağı aç marşa bas. araç direk lpg ile çalışacaktır. 2dk kadar rolantide çalışsın ve test et. düzelirse dediğim gibi araç lpg ve benzini karıştırıyor. başarılar.

hocam söylediğin şey kafama yattı.çünkü araba yazın bile benzin yakıyordu fazlaca hem da lpg ile çalışırken.

Geri