bilgi ekranının soketiyle oynadım teyip çalışmıyor acil yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan namesut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

namesut

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaslar daha önce park sensörü takarken bilgi ekranından elektrik alıyım dedim bi anlık hata nedeniyle bilgi ekranın lambaları boarddan patladı yeni lamba aldım taktım meğer sorun bilgi ekranındaymış lambaları harici besleme ile yaktım sorun yoktu fakat her seferinde elle acıp kapıyordum neyse bugun ,bidaha ,yapmaya calişiyim dedim + - kabloyu kısadevre yaptım sorun yok gibi görünüyordu teyibimde çalışıyor ama direksiyondaki tuşlar çalışmıyor ne yapsama acep sorun neden olabilir. yada başka seydenmi oldu ben buna bağladım daha önce direksiyon tuşları sorun olup hangi şekilde yaptılar...

Kesin bişey söylemek için bilen birisinin incelemesi gerek.
hangi kabloyu hangi + yı vs ne yaptığını bilmiyoruz

Son düzenleme:
wala sokette içlerinden bi kahverengi bide kırmızı diğerlerinden baya bi kalın bu ikisininde enerji aldım çat diye bir birine değdi hatta elimi yaktı bi sorun yok gibiydi ama direksiyon tuşları çalışmıyor bide bilgi ekranın içinde tripot transistor patlamış ekranı çalışyor ama lambayı yakmıyor tripotu değiştirecem ama tuşları ne yapsam...

Tuşlar kolay kolay bozulmaz.
Yanlış yerlerden enerji almaya çalışıyorsun.
Bu tür bağlantıları çakmaklığın kablolarından ikinci alternatif olaraak teybin voltaj kablolarından almalısın.
Ekran vs bu işler için uygun bi yer değil.
renkerden anladığım kadarı ile akü ucu ile kontak ucunu birleştirmişsin

Ayrıca ekran modelin. teyp modelin, direksiyon tuş takımının tipi hakkında hiçbir detay yok.

sigortaları kontrol edin bencede bidaha o tarz kabloları bilincsiz bağlamayın..size pahalıya patlayabilir..en iyisi cakmaklık

sayın arkadaşım lamba yanmıyorsa transistörle ne alakalı lamba yanmış olmasın ayrıca teybin arkasında bir sigorta var bunu kontrol etmişinizdir umarımdreksiyon tuşları çalışmıyorsa teybiniz hasar almış ve/veya teybin ilgili birimi zarar görmüş ekranın lambalarını veya sigortasını değiştirin veya o kabloları sökün siz teybinize aux çıkış yapmak istemişseniz şasiyi yanlış yerden almışsınız veya şasiyi herhangi biryere yanlışlıkla kısa devre etmişsiniz bunları kontrol edin lütfen

arkadaslar tşk bişey fark ettim bilgi ekranın soketi çıkıkken teyip calısıyor fekat teyibin ışıkları ve direksiyon tuşarlı calısmıyor....

kısa devre var bir yerde bilgi ekranında büyük ihtimalle yani devre elemanlarından biri kısa devre arızalı yani

bilgi ekranın arkasından fenerle ışık tuttugumda bilgi ekraınında sorun olmadıgını anladım lampalarda saglam ama lambalara enerji gitmiyor bilgi ekranını söktüm tam lambaların yanında 3 bacaklı bir transistör var yanmış ortası çökmüş kararmış sorun bundandır diye elektrikçiye götürdüm transistörün seri nosunu göremiyorum yandıgı için işin zor dedi aynı transisörü bulmam gerekiyormuş p5 915 gibi bişey okunuyor devamı okunmuyor. elinizde açık felan varsa yazıyı okursa sevinirim...

foto eklersen belki yardımcı olabiliriz

Geri