Benzin hortumu çatlağına dikkat...

Bob Marley

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Bakımda aracı kaldırdığımızda depo kapağından depoya inen baş parmak kalınlığındaki hava alma borusunun kelepçenin yanından çatlağını farkettim, aracım LPG li fazla benzin harcıyordu meğersem bu nedendenmiş...

Bakım esnasında bir göz gezdirmenizde fayda var....

Hemşerim geçmiş olsun.Aynı şey 2-3 ay önce başıma geldi.Bana usta,depoyu doldurmuyorsan önemli değil dedi.Ben yine de değiştirdim.2 saatten fazla sürüyor.depoyu komple indirdiler.40 tl hortum(yan sanayi) 50 tl de işçilik verdim.

Sagolasın buna dıkkat edıcem

Çağlar hocam aslında benim niyetimde hortumu değiştirmekti, hortum 35Tl imiş, banada dediğin gibi geldi zaten:-) İşcilik hortumdan daha pahalı:-)

Hortumu takip ettiğimde depoya girdiği yer falan görünmüyordu, kaça yaparsın diye sormadım bile ustama:-) Macun + sprey karışımı bir reçine kullandık, halloldu gibi ancak yenisi ile değiştirmek kadar sağlıklı olmaz malum...

Bir depo LPG (65 TL) bitirene kadar 20TL benzin bitiyordu.... Bence önemli bir sorun, kontrolde fayda var....

benim benzin tüketimimde fazla gibi aslında kontrol ediim

Depo dolum ve hava hortumlarının sadece depo tam dolu olduğunda benzin kaçırabileceğini söyledi usta.Çok önemlş değil dedi.

Geri