Basda portun önemi varmıdır?

senturk35

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar bende pioneer 1200w champions series bas var kabinde port yok gayet iyi ses alıyorum şu an ama baslar biraz sert geliyor.

Portlu bir kabin bağlasam değişen birşey olurmu yapacağınız yorumlara göre kutuyu değiştirmeyi düşünüyorum.

bütün tepki değişir.ama hoşuna gider mi belli olmaz.dinlediğin müzik türüne göre de değişir.
imkanın varsa portlu kutuda basını test et.ama fabrikasyon ölçülere uygun kutu olsun.

vat bas ın tok vurmasını çok etkiliyo

Port olursa ses daha güzel ve daha etkili çıkıyor...kötü bir woofer bile portlu kutuda süper ses verebiliyor...

deniyeceğiz bakalım teşekkürler :)

litreyi tutturman önemli, portludada portsuzdada ona dikkat et

2 tür kabin vardır. 1.si portlu kabinler vardır özellikle 38cm baslarda portlu kabinler bası uzatırlar ve kapalı kabin baslara göre daha yumuşak çalarlar sesi yaydıklarından dolayı. 2.olarakta kapalı kabinler vardır yani portsuz kabinler sesi tek vuruş halinde ve sert olarak vurular dağıtmazlar bu yüzden tok sert bi ses gelir. Bu 2 kabinde kişiden kişiye ve zevke göre değişir. bende portlu kabinde dinliyorum daha uzatıyor böyle hoşuma gidiyor mesela.

Denildiği gibi tamamen dinlenilen müzik tarzına ve müzik zevkine bağlıdır.
Ancak bu işte en önemli şey basın çalışacağı litreyi tutturmak ve port ölçüsüne uymaktır.Portun çapında ve derinliğinde yapılan en ufak oynama sesi etkileyecektir.Yani basit bir hava deliği değildir port.
Ben sedan arabalarda kapalı kutu kullanılmasını tercih edenlerdenim ama hatchback araçlarda hele bşrde performans isteniyorsa tartışmasız portlu kutu

Arkadaşlar bende pioneer 1200w champions series bas var kabinde port yok gayet iyi ses alıyorum şu an ama baslar biraz sert geliyor.

Portlu bir kabin bağlasam değişen birşey olurmu yapacağınız yorumlara göre kutuyu değiştirmeyi düşünüyorum.

araba hb ise portlu daha çok verim alırsın emin ol fakat hacmini tutturman gerekli sedanlarda ise portsuz daha tok bass vurur

Diğer aracımda kabini kendim litre hesabına göre yaptırdım.Portlu yaptırdım ve içine tok ses gelmesi için elyaf döşedim.Ayrıca kendin yapacaksanhiçbir bağlantı yerinden hava almaması lazım bu yüzden tüm bağlantı yerlerini silikonlamalısın.

Bu arada piyasada satılan portlar kısa gelebilir.Onu plastik boru ile uzatabilirsin

Geri