bakım sonrasında araba biraz hantallastı sanki

yasincan51

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar gecen hafta arabamın bakımını yaptırdım henüz 9500 km deydi. bakım sırasında arabaya kater koruma da taktırdım. bakım sonrasında araba sanki hızlanması biraz yavaşladı ilk gün arabayı bakımdan çıkarttım niğdeye gelirken 150 yi anca gördü aynı gazlamayla sanki önceden 170 lere çıkıyordu o güne bakasın araç kendini topladı bayağı ama sanki yine biraz fark var arabada tekrar götürsem 130+130 260 km yol yapmam lazım bakım için aceba karter korumanın etkisi olabilir mi arac kaputu eskiden o kadar ısınmazdı şimdi 50 km yapsa kaput ateş gibi motor eskisi gibi havalanmıyor sanırım ama motor sesini çok kesti eskiden daha gürültülü çalışıyordu şimdi çok az ses geliyor

karter korumadan şüpeleniyorum sizce başka sebebi olabilir mi  araç 1.6 115 a.s

Ynt: bakım sonrasında araba biraz hantallastı sanki

karter korumadan olacağını sanmıyorum, sonuçta plastik ya da sac dan yapılan hafif bir ürün
lastik havalarında bir değişme var mı acaba? Lastik basınçları düştüyse etkisi olabilir
bir de turbo hortumunda vs oynama mı oldu acaba?

Ynt:

Karter muhafaza dan olma olasılığı çok az.

Nedenini ben de bilemiyorum ama 1.000 km ye kalmaz eski performasinizi yakalarsiniz

Takılan malzemelerin alışma evresi gibi bir şeyidir sanırım. :)

aynı şeyi ben de hissettim belki sadece his belki arabalar da yaşlanıyor. en  guzel zamanlar 0-10 bin km arasıymış

sksk link' Alıntı:
aynı şeyi ben de hissettim belki sadece his belki arabalar da yaşlanıyor. en  guzel zamanlar 0-10 bin km arasıymış

10 bin Km sonra yaşlanacak arabayı yakar atarım. Eski aracım skoda fabiayı 2006'da sıfır alıp 245.000 KM yol yaptık abimle. Maksimum 10 kere uzun yol gördü gerisi Ankara şehir içi :) Tık demedi 1.4 TDI :)

Bende de bu durum olmuştu 2-3 aya araç kendini buluyor.Ortalama tüketiminiz de artacaktır

mucahitduran link' Alıntı:
10 bin Km sonra yaşlanacak arabayı yakar atarım. Eski aracım skoda fabiayı 2006'da sıfır alıp 245.000 KM yol yaptık abimle. Maksimum 10 kere uzun yol gördü gerisi Ankara şehir içi :) Tık demedi 1.4 TDI :)
sorun çıkarmak başka performans düşüklüğü başka 10 bin km çok düşük bir değer tabiki ama 100bin km yapmış 5-6 yıllık bir aracın tüm bakımları orjinal parçalarla yapılmış olsa bile 5-10 bin km deki performansını veremez.

Benim 1.3 dizel araç bakımdan sonra aksine çok serileşiyor.
Her ihtimale karşı Yağ çubuğundan yağ seviyesini kontrol edin, bazen olması gerekenden fazla koyuyorlar, bu belki aracı zorluyor olabilir.

cevaplar için herkeze teşekür ederim. demekki sadece bende değil. yağ çubunu kontrol ettim. ama lastiklere yarın bi bakayım genelde 2 haftada bi kontrol ederim. ama yinede bakmakta fayda var olmazsa sanayide yağı tekrar değiştirsem mi aceba castrol e gm nin yağında bi sıkıntı var acep  :)

Geri