Bakım Aralıkları

burock2000

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba,ben Ankara'dan Burak. Daha önce askerdeyken üye oldum ancak arabam olmadığı için pek katılamıyordum fikir ediniyordum sizlerden (geçen sene yedek subaylıgım sırasında). İmzamda da astra olacak diye not düşmüşüm, o süre de geldi çattı :)

Bu hafta ilk arabamı alacağım. 1999 model bir Astra CD. Araç 120bin km'de lovato lpg takılmış. Yalnız sormak istediğim bu arabalara kaç km'de bir bakım yapılır? Yani 15bin, 60bin mi neyse o ilk bakım sonra triger baskı balata değişimi falan onları geçmiş bu araba 120binde olduguna göre. Bu km'den sonra kaç km'de bir neler yapılması gerekir? Arama yaptım bir türlü istedigim bilgileri bulamadım. Yardımcı olursanız ben de en kısa sürede arabam ve izlenimlerimle burda olmak isterim.

Senin arabanın hangi bakımları yapıldı bilmiyorum ama 120 binde birçok şeyine baktırman gerekiyor:ÖR:Hava FiltresiPolen FiltresiYağ FiltresiYakıt Filtresi (Benzinli)BujiFren HidroliğiŞanzıman Yağı (AT ise)Triger KayışıAvare Bilyası (B)Avare Bilyası (K)Triger Gergi RulmanıV-kayışıUzaktan Kumanda PiliKarter TapasıCam SuyuMotor Yağı

Arkadaşlar merhaba,ben Ankara'dan Burak. Daha önce askerdeyken üye oldum ancak arabam olmadığı için pek katılamıyordum fikir ediniyordum sizlerden (geçen sene yedek subaylıgım sırasında). İmzamda da astra olacak diye not düşmüşüm, o süre de geldi çattı :)

Bu hafta ilk arabamı alacağım. 1999 model bir Astra CD. Araç 120bin km'de lovato lpg takılmış. Yalnız sormak istediğim bu arabalara kaç km'de bir bakım yapılır? Yani 15bin, 60bin mi neyse o ilk bakım sonra triger baskı balata değişimi falan onları geçmiş bu araba 120binde olduguna göre. Bu km'den sonra kaç km'de bir neler yapılması gerekir? Arama yaptım bir türlü istedigim bilgileri bulamadım. Yardımcı olursanız ben de en kısa sürede arabam ve izlenimlerimle burda olmak isterim.

kendini üye arşivi başlığı altında formata uygun olarak tanıtmazsan bu başlık yöneticiler tarafından silinecektir...

tanıtım işini hallettim.

Arabayı henüz almadım. 120binde simit tanklı lpg takılmış.Kazası yok deniliyor ancak çizikten ötürü boyası varmış. Dışardan gayet temiz görünüyor. Yarın motoruna bakacağız. 110binde triger seti,baskı balata değişimleri bakımı yapılmış. filtreleri bilmiyorum

ustaya göster genel ne varsa baksın triger filan haricinde onda sonra 7500 km de bir yağını değiştir 15000 km de birde periyodik bakmını yaptır bin gitsin

Araba lpgli olmasına ragmen sanki lpg yokmuş gibi benzinle kullanmanın bir sakıncası yoktur degil mi ?

ne sakıncası olsun ki

benzinde kullanmanın bi sıkıntısı olmaz ama;lpg varken benzinde kullanmak biraz ilginç değil mi?...

ilginç olmasına ilginç ama sadece merak ettim :)

Arabamı aldım arkadaşlar çok güzel bir Astra CD . Koyu füme hatchback. İlk arabamı almanın mutluluğu içindeyim. Sürmesi de çok keyifli. Yalnız arabanın iç lambasının düğmesi ne tavanda var, ne de dikiz aynasının üzerindeki lambanın oldugu yerde. Arabanın içinden ben bu lambayı nasıl açacağımı çözemedim :)

Araba lpgli olmasına ragmen sanki lpg yokmuş gibi benzinle kullanmanın bir sakıncası yoktur degil mi ?
tabıkı yok...ıster benzın ıster tupe gecır tabı depo doluysa;)

Geri