Bahçe suyunun benekleri

mierdogan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar malum ankarada barajlardaki azlık nedeniyle ya bahçelerimize sonda attırıyoruz yada belediyeden kamyon ile su istiyoruz çimlerimiz için. Fakat bizim çimler için istediğimiz yada bizim sondadan çıkan su arabanın üzerine damlayınca beyaz beyaz benekler kalıyor hiç bir halt çıkartmıyor ne olduğunu bulamadım bu gün gidip sirkeli cam silme suyu aldım oda kar etmedi gene beneklerin etrafı iz kalıyor içleri gitti ama :confused:

Bir arkadaşım sıcak suyla yıka dedi bir diğeri ise pasta cila tek çözüm diyor.... bu Beneklerden nasıl kurtulabilirim?

Not: Suyun foseptik olduğu aklıma geliyor..

pasta cila tavsiyesini ben de çok işittim

ince bir pasta cila kaportaya, ayrıca cama güzelce cila çekersen su akar gider...

ince bir pasta cila kaportaya, ayrıca cama güzelce cila çekersen su akar gider...
:good:

ben bşka bişi denedim sırf can sıkntısından aldım cif'i aldım süngeri... aldım hortumu sadece camlarda denedim... sonra güderi ile üzerinden geçtim.. sonuç umut verici ama arabayı sanırım pasta cila yaptıracağım... çok yoruyor..

3-5 ay önce ben de köyde arabayı sondajdan kuyu suyuyla (bu su içilmiyor sadece bahçe sulamak için kullanılıyor çünkü acı) yıkamıştım, baktım yağlı gibi durdu. Bir de deterjan kullanayım dedim sonuç daha kötü oldu. Neyseki sonra düzgün su ile birkaç kez yıkadıktan sonra geçmişti. Araç ıslakken bez yardımıyla kurulamıştım.

abi bende şimdi bizim arabaya pasta çektim
anam ağladı valla
ne zor işmiş yaaa
tampon hep ziftliydi de ondan dolayı yaptım
ziftten eser kalmadı
ama öldüm yaa
pasta işi biraz kuvvet istiyo
sen yinede bi dene pastayı abi

bütün bunlar suyun aşırı kireçli olmasından kaynaklanıyo

bizim sitede de kuyu suyu ile sulanıyor çimler mecburen araba garajda değil dışarıdaysa ıslanıyor eğer kurumadan bezle silinmezse aynen dediğin gibi iz kalıyor o izleri yok etmek için alacaksın üzüm sirkesini bezle bolca arabayı bir güzel sileceksin sonra normal araba şampuanıyla yıkayacaksın lekeden eser kalmıyor daha 1 hafta önce yaptırdım cüllop gibi bundan daha önce de birkaç kez yaptırmıştım

mazotla sil. geçer zift içinde en iyi ilaç mazot.

Geri