astramın lastıklerın tabanını genısletmek ıstıyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cengiz29
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cengiz29

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadlar astra orjınal lastık ebatı 195/60/15 ben bu olcuyu 205/60/15 yaparsam fakat jantlara dokunmadan olursa olurmu nasıl olur sızce.bıraz yakıt tuketım artıcak vırajları kontrolum artıcak baska nedır bılen varsa yazsın bekıyorum hadı gorusuruz

madem tabani genisleticeksin yanaklari da incelt... 205/45/15

205 55 15 daha uygun olacaktır. lastik ebatları ile oynamak biraz hesap kitap ile ilgilidir. internette bunu hesaplayan hazır siteler de vardır.

örneğin http://www.lastiknet.com/icerik.asp?inf=25

"madem tabanı genişlettin ozaman yanağı 45 yap" demek çok doğru değil. saygılar

yanağı 45 yaparsa zaten çok çirkin bir görüntü oluşacaktır jantlar çok büyük gibi duracak ayrıca lastik çamurluğu dolduramayacak birde orjinal jantın üzerine 205 takmam biraz zor gibi bende çok istemiştim ama lastikçilerin hiçbiri tavsiye etmemişti

Bende birşey sormak istiyorum bu konuyla ilgili Cengiz abi konuyu bölüyorum ama kusura bakma.Benim lastiklerim 185 65 15 bunların yerine 195 60 15 veya 195 55 15 lastik taksam sorun olur mu peki.

Son düzenleme:
arkadlar astra orjınal lastık ebatı 195/60/15 ben bu olcuyu 205/60/15 yaparsam fakat jantlara dokunmadan olursa olurmu nasıl olur sızce.bıraz yakıt tuketım artıcak vırajları kontrolum artıcak baska nedır bılen varsa yazsın bekıyorum hadı gorusuruz

ilaveten taban genişlediği için de direksiyonun bir miktar ağırlaşacaktır, park haline manevra yaparken hissedersin

Geri