astram da f ışığı yanıyor lütfen yardım...

devil_berk22

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar aracım astra h 1.6 benzinli düz vites 2006 model aracım 46.500 km de son 2 gündür ekranda f harfi çıkıyor bi hava sıcaklığının yazdığı derecenin olduğu yerde birde altta menzil km nin yazdığı yerde ve aracıma o an marşa basınca çalışmıyor ve 1-2 dakika bekleyince o kaybolup araç çalışıyor bu arada o harf gittikten sonra çalıştırınca katur kutur sanki pistonları dağıtırmış gibi ses çıkarıyor aracımda tesisat var acaba ondan yapıyor olabilirmi edirnedeyim ve burada opel servisi yok çıldırmak üzereyim bugün bir arkadaşla konuştum beyini yaktım dedi bu tür bir durumdan sonra sizce ne yapmam gerekiyor her an her şey olabilirmi lütfen yardımınıza ihtiyacım var...:sorry:

f arıza demek ama motor mekanik değil mesela compiturdeki 1 arızayı işaret ediyo örneğin dış ısı müşürü lamba ampul vs gibi
eğer kadrandaki km satinin ordaki ise arabada otomatik ise otomatik şanzuman arızası işaretidir dikkat

geçmiş olsun bu aralar formda elektronik arızalar bayağı bi arttı acaba bu arızaların sebebi havarın çok sıcak olması olabilirmi?çünkü benim eski vectramda beyin arızası olmuştu servis beyin sıcaktan etkilenir demişti:S

ya opel güvenilir diye aldık ama neden oldu böle şeyler çıkıyor anlamıyorum daha 500 km falan yaptım aldığımdan beri motoru çalıştırırken değişik kayış sesine benzer ses geliyor yolda giderken f uyarısı çıkıyor bi süre çalışmıyor sonrasında çalışıyor çok can sıkıcı şeyler çıkmaya başladı eğer bu sorunlar devam ederse opelide ömür boyu almama kararı alıcam. bu arada cevaplar içinde çok teşekkürler arkadaşlar

güncelllll

bende orjinal teybi söküp onun soketine pioneer teyp taktığımdan beri (f)yanıyor.teyp açıkken mesela temp yazmıyor sadece rakkam olarak derece gösteriyor.

araç iyice elektrik kesmeye başladı p.tesi çanakkalede yetkili servisine gidicez :(

Geri