astra yağ kaçağı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan funda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

funda

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba, annemin 96 model opel astrası var ve yağ kaçırıyor, bu sorun neden kaynaklanabilir ve tamir masrafı aşağı yukarı ne kadar olur, merak ediyorum.

Yardım ederseniz çok sevinirim...:confused:

Şimdi yağ kaçırması değilde yağın nereden kaçtığı önemli.

Öncelikle aracınızdaki hangi yağın kaçağı olduğunu tespit etmeniz gerekli, bunlar; Motor yağı, şanzuman yağı ve hidrolik direksiyon sistemine ait olan yağ.

Normalde tespiti çok zor değildir, ancak biraz inceleme yapmanız gerekli, aracın temiz bir zemin üzerinde belli bir zaman park halinde bırakmanız sonucunda yağın damladığı yeri ve yere damlayan yağın renginden, yoğunluğundan anlaşılabilir.

Ancak herhangi bir servis yada usta, aracınızı lifte kaldırdığında bunun tespitini çok daha kolayca yapar.

Tahminen motor kısmındaki krank keçeleri yada karter contasından kaynaklıdır, sık görülen kaçaklar bunlardır. ;)

Motora bakın neresi yağlı...
nereden kaçırıyor? üst kapak mı? karter mi ? yağ basınc müşürü mü ? olasılıklar çok onun için motoru inceleyin neresi ıslak yağlı, anlamıyorum derseniz motora bakın sağına soluna nereden kaçırıyor resim eklersiniz arkadaşlar yardımcı olur

Geri