Astra k ilk çalıştırmada gaza bstıkça gelen ses

safaakyurek

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
Merhabalar kolay gelsin.

Motordan birkaç gündür ses gelmeye başladı. İlk çalıştırmada başlıyor gaza basınca ses net belli oluyor yükseliyor ama 5 10 dk ilerledikten sonra ses kesiliyor.
Her araç çalıştırmada var bu bir süre sonra yok oluyor.
Tahmin edebilen varsa çok sevinirim.

Zincir sesi. Her seferinde oluyor ısınınca geçiyorsa bir süre sonra artık sabit o ses gelmeye başlar zincir setinin değişim vakti gelmiş gibi. Ses kesilmeden hareket etmemekte fayda var.

• Beğen
Tepkiler: safaakyurek
Teşekkürler. Şu anda bir süre ilerledikten sonra ses kesiliyor hiç gelmiyor. Ancak arabayı kapattım ertesi gün çalıştırdığımda tekrar var ses. Sizce şu anda kritik bir seviyede midir bu haftasonu ustaya götürürüm diyordum ama. Ayrıca her gün işe gidip gelmeye devam ediyorum arabayla bu şekilde sürmek çok mu riskli? Araç 145binde bu arada

Teşekkürler. Şu anda bir süre ilerledikten sonra ses kesiliyor hiç gelmiyor. Ancak arabayı kapattım ertesi gün çalıştırdığımda tekrar var ses. Sizce şu anda kritik bir seviyede midir bu haftasonu ustaya götürürüm diyordum ama. Ayrıca her gün işe gidip gelmeye devam ediyorum arabayla bu şekilde sürmek çok mu riskli? Araç 145binde bu arada
Çok uzun sürmüyorsa, sesin kesilmesini bekleyin, ses kesildikten sonra hareket edin. Bende yılda bir oluyor bu durum 2dk geçmeden ses kesiliyor öyle hareket ediyorum.

Ustalar ses sürekli gelene kadar değişime gerek yok diyorlar. Eğer ses kesilmezse triger seti değişimi yapmanız mantıklı görünüyor.

Çok teşekkürler yarın kontrol edip buraya yazacağım durumu.

Selamlar,
Sabah 10dk kadar bekledim ses biraz geçti ama tamamen gitmedi.
Biraz hareket ettikten sonra tamamen kesildi.

Cumartesi ustaya gideceğim onun da tahmini zincir. Komple yağ pompası dahil triger zincir değişimi 90-95 bin bulacak gibi görünüyor.
Teşekkürler yardımlar için.

Geri