Astra H(Zorlu Bilmece)Buyrun...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan srkn37
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

srkn37

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba Arkadaşlar,
2005 Model Astra H aracım var.Yaşadığım yer rakım olarak 1200-1300 m civarında bir ilçe.Hafta sonları dinlenmek için yarım saat mesafedeki deniz kenarına gidiyoruz lakin dönerken aracı ilk çalıştırdğımda motor soğukken bi hoplama zıplama ardındanda oksijen sensörü arızası veriyo ama yaşadığım yerde hiç bu durumla karılaşmıyorum.Bildiğim kadarıyla basınç farkına göre aracın verilerini ayarlayan map sensörüydü ki o da daha önce o değişmişti ama bu oksijen sensörüyle ilgisi ne olabilir.Sizce değiştiriyim mi değiştirsem tekrar arıza yapma ihtimali sizce nedir?Bu arada orda yanan arıza lambası yaşadıpım yerde bir iki gün sonra sönüyo her defasında.
Yardımlarınızı bekliyorum...

Merhaba Arkadaşlar,
2005 Model Astra H aracım var.Yaşadığım yer rakım olarak 1200-1300 m civarında bir ilçe.Hafta sonları dinlenmek için yarım saat mesafedeki deniz kenarına gidiyoruz lakin dönerken aracı ilk çalıştırdğımda motor soğukken bi hoplama zıplama ardındanda oksijen sensörü arızası veriyo ama yaşadığım yerde hiç bu durumla karılaşmıyorum.Bildiğim kadarıyla basınç farkına göre aracın verilerini ayarlayan map sensörüydü ki o da daha önce o değişmişti ama bu oksijen sensörüyle ilgisi ne olabilir.Sizce değiştiriyim mi değiştirsem tekrar arıza yapma ihtimali sizce nedir?Bu arada orda yanan arıza lambası yaşadıpım yerde bir iki gün sonra sönüyo her defasında.
Yardımlarınızı bekliyorum...

araçta lpg var mı lpg varsa oksijen sensörü lambasını yakar

Araçat lpg var ama sadece ve sadece deniz seviyesine indiğinde yapıyor bunu defalaca denedim.Peki değiştirsek tekrar yanarmı dersiniz ya da bu oksijen sensörlerinin bi ömrü varmıdır.

Bende de 2006 Astra H vardı ben bıktım arıza lambasından ucuz demedim pahalı demedim sattım kurtuldum. Oksijen sensörü bozuldu 700 Tl , ateşleme bobini 360 Tl yok subapmıdır ne dalgadır haşlanmış dediler 2500-3000 son olarakta katalik konvektör 1500 deyince bende sattım kurtuldum. Son iki arzıayı yaptırmadım tabiki. Bu arada alan adam bilerek aldı. Arıza lambasını söndürtmedim ve sebebeini söyledim. Hani olaki bazıları çıkarda niye o haliyle sattın derlerse

Geri