astra h tıkırtı

astracigim

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
astra h tıkırtı (videolu)

http://www.izlesene.com/video/arabalar-astra-ses/1763645

Arkadaşlar gördüğünüz gibi aracın ön camının sağ alt köşesinde içerden bayağı duyulan hatta rahatsız eden, dışardan ise oldukça yüksek gelen bir tıkırtı var. Ama her zaman gelmiyor bu ses.
Ama denemelerime göre bu tıkırtı aracı titretirsem geliyor (düşük devirde kalkmak veya arnavut kaldırımı gibi kasisli yerlerden geçerken veya ufak bir çukura düşünce)
Dışarıdan erişebileceğim tüm aksamı elimle bastırarak veya çekerek sabitlemeye çalıştıysamda fayda etmedi. Kaputu kaldırıp baktım ama ya çalışma gürültüsünden duyamadım ya da gerçekten sileceklerin altından geliyor.
Sizce neden olabilir bu ses?

Son düzenleme:
eger motorun ordan gelmiyorda havalandirmanin ordan geliyorsa..
havalandirmana bir sey sürtüyor.. torpido gözünü söküp bakmak lazim..havalandirmani kapatincada geliyormu bu ses???

Havalandırma veya hararetle hiçbir alakası yok gelen sesin. Değişik durumlarda denedim ve titreşimden geldiğine kanaat getirdim.

benim arabada da bunun daha düsük seviyesinde ses vardi araba devrini alana kadar oto yolda hizli giderken felan geliyodu sürekli deyildi ses servis söküp bakacagiz dedi söktürmemistim klima servisi zamani gelmisti ikisini bir baksinlar diye biraktim arabayi almaya gittigimde sorun KLIMA BORUSUNUN KAPORTAYA YAKIN OLAN biyerden tutan trnak kirilmis degistirmisler ses kesilmisti bir baktir sende istersen

hmm akla yakın geliyor...teşekkürler dostum

tam olarak bu sese benzemesede aynı yerden gelen bir ses problemi vardı. meğerse camın altında bulunan plastik fitilden geliyormuş ses. bir bakmakta fayda var derim.

Çok ilginç.Sürten, değen, belki de kopuk bir parça, birşeyler var ama zor bulursun hatta bulamazsın bence. Maalesef bu tür şeyler çok can sıkıyor.:(

Geri