astra h tekleme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan niet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

niet

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Aracım astra h 2005 1.6 twinport benzin-lpg'li.Yaklaşık bir aydır beri sorunum var.Sabah aracı çalıştırdığımda bir sorun yok,ancak 700-800 metre yol aldıktan sonra motor arıza lambası yanıyor,gaz versemde hız ve devir kendiliğinden düşüyor.Sağa çekip,boşa aldığımda motor duruyor.Tekrar çalıştırdığımda sorun çıkarmıyor.Bobin ve bujileri yeni.Lpg'den olabilir diyerek bütün bağlantılarını kestirdim.Bir haftadır benzinle biniyorum sorun tekrar ediyor.Cihaza bağlandığında 4.piston teklemesi,çoklu tekleme diyor.
Ne yapacağımı şaşırdım valla.

ateslemede problem var..belki nemden yapiyordur...

Aracım astra h 2005 1.6 twinport benzin-lpg'li.Yaklaşık bir aydır beri sorunum var.Sabah aracı çalıştırdığımda bir sorun yok,ancak 700-800 metre yol aldıktan sonra motor arıza lambası yanıyor,gaz versemde hız ve devir kendiliğinden düşüyor.Sağa çekip,boşa aldığımda motor duruyor.Tekrar çalıştırdığımda sorun çıkarmıyor.Bobin ve bujileri yeni.Lpg'den olabilir diyerek bütün bağlantılarını kestirdim.Bir haftadır benzinle biniyorum sorun tekrar ediyor.Cihaza bağlandığında 4.piston teklemesi,çoklu tekleme diyor.
Ne yapacağımı şaşırdım valla.

Benzer sorun benim arabada da meydana geldi(Astra H elegance),1500 2000 devir aralığında sabirhızda(30km) hızda falan arabanın hafif hafif teklediğini farkettim.Ama hem LPG hem de benzinde yaptı bunu.Fren gaz uygulamasında tek silindirde,birden çok silindirde,ve 1.2.3.4.cilindirlerde hata kodlarını buldum.Ama üst devirlerde en ufak çekiş problemi tekleme vs. yok.Hataları sildirdim tech 2 de.Şimdiye kadar problem çıkarmadı çok şükür.
Bobindendir dediler ama ateşlemede sıkıntı yok,forumda arkadaşlardan biri cilindir kurum bağlamıştır ondandır dedi.Belki sende de aynı problem vardır.Ama seninki daha ciddi gibi,stop etme falan,tecrübeli bir servise gitmekte fayda var.

kurum bağlama olayı takip ettiğim kadarı ile twinportlarda daha çok sorun çıkartıyor? Şans mı bu yoksa twinportlar daha mı hassas?

Böyle bi sorun bende yaşadım geçen ay! 2005 H astra elegance 1.6 twinport aracıma lpg taktırdım! Lavatto marka. Araç 160 dan sonra arıza lambası yakıp teklemeye başlıyor,çekişi düşüyor ve aracın sesi filan değişiyordu! İstop edip kontagı çıkarıp takınca düzeliyordu. Bi hafta düzelir, lpg yenidir filan dedim ama tekleme kesilmedi,
enjektoratiker.jpg
160 km hızdan sonra yapıyordu. Bi servise gittim bobin bozuk dediler,değiştirdim. Ancak aynı sorunu yine 160 km hızdan sonra yine yaşadım fakat bendeki arıza sadece lpg de oluyordu, benzinde hiçbir sorun yoktu. Tekrar lpg taktırdıgım yere gittim lpg enjektörüne giren gaz hortumlarının ucundaki demirler var (isimlerini unuttumda resimde alttaki dörtlü) onları değiştirdiler, sanırım biraz kalınını taktılar. Ondan sonra bi sıkıntım kalmadı allaha şükür. Eğer bobin yeni bujiler yeniyse, pistonlar kurum bağlamış olabilir, devirsiz kullanımdan oluyor sanırm!

bujıler ve bobin yeni diyosunuz..sorun silindir kapağının kurumlnması gibi gözüküyor..carbon cleen yaptırıp bi öle kullanın bide 97 oktan benzin alın vites değiştirme aralıklar5ını uzatın 4,500--5000 arası vites değiştirin düzelebilir..

bujıler ve bobin yeni diyosunuz..sorun silindir kapağının kurumlnması gibi gözüküyor..carbon cleen yaptırıp bi öle kullanın bide 97 oktan benzin alın vites değiştirme aralıklar5ını uzatın 4,500--5000 arası vites değiştirin düzelebilir..

Carbon cleen uygulaması nedir acaba ?

Arkadaşlar cevaplar için çok teşekkür ederim.Bugün öğrendim ki sorunu sadece sabah soğukken yapmıyor,yokuş çıkarken,motor zorlanırkende yapıyor.Bir ustaya gösterdim,moralimi bozdu.Subaplarda sorun var diyor,üst kapak sökülecek,contalar değişecek,torna vs. diyor.600-800 arası masraf olur diyor.Araba hiç hararet yapmadı,su eksiltme yok.Ama usta zamanla da subaplarda sorun olabilir diyor.Ne dersiniz?

Araba kaç binde acaba?Eğer düşük kmde ise bu kadar çabuk sorun çıkarması anormal gibi sanki.Bende de astra H var 61000de.
Belki yukarıdaki arkadaşın dediği gibi carbon clean yaptırmanda fayda var.En fazla 60 liran gider.

Geri