Astra H Kontak Kapatınca Gelen Uğultu Sesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Biix
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Biix

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba. Kontağı kapatınca şöyle 3-4 saniye süren bir uğuldama sesi geliyor. Turbo selenoid valfi yeni değiştirdim.Bu ses bir sorunun göstergesi olabilir mi

Sesler(Google Drive)

2005 Astra H 1.3 CDTİ

bu sesi normalde selenoid valfinden yapar,yüksek basinctan dolayi turbodaki basinc düsene kadar döner. selenoid valfini tekrar bir kontrol ettirin derim belki arizali olabilir, üretim hatasidir kim bilir..

bu sesi normalde selenoid valfinden yapar,yüksek basinctan dolayi turbodaki basinc düsene kadar döner. selenoid valfini tekrar bir kontrol ettirin derim belki arizali olabilir, üretim hatasidir kim bilir..

Aracımda tekleme sorunu vardı. Daha sonra arıza ışığı yakıp ECN 010807 hatası vermeye başladı. Turbo devreden çıkıp 3000 devri geçmiyordu araç.Bosch servis'teki usta selenoid sorunu dediği için selenoid siparişi verip yenisiyle değiştirdim. Sorun çözülmeyince yetkili servise gittim. Wastegate tıkalı deyip temizliğini yaptılar çözüm olmadı. Tekrar incelediler tel toka kalınlığında bir hortum varmış turbo vakum hortumu dedi usta iki tane boğum oluşmuş hava geçmiyordu. Sorun bu dedi bir haftadır kullanıyorum arıza ışığı yanmıyor fakat arabanın çekişinden ve motordan gelen sesten memnun değilim. Çok gürültülü çalışmaya başladı araç. Acaba boğum yapan bu vakum borusu yeni taktığım selenoid valfi de bozmuş olabilir mi ?

Bugün de gaz verip kestikçe şu şekilde ses gelmeye başladı.
https://www.youtube.com/watch?v=Jhb0s0Al72I
Hem viteste giderken hem de boştayken gaz verdikçe aynı ses geliyor. Turbo bitik mi şimdi ? Hafta sonu servise gidecem de acayip kafayı takmış durumdayım fikir verebilecek var mı ?

Bugün de gaz verip kestikçe şu şekilde ses gelmeye başladı.
https://www.youtube.com/watch?v=Jhb0s0Al72I
Hem viteste giderken hem de boştayken gaz verdikçe aynı ses geliyor. Turbo bitik mi şimdi ? Hafta sonu servise gidecem de acayip kafayı takmış durumdayım fikir verebilecek var mı ?
benimkide arabayi aldigimdan beri ayni sesle calisiyor 2 sene oldu bu konuyu bayagi arastirdim hatta servise gittim servis herseyin normal oldugunu söyledi ,internettende kurcaladim hersey normal kronik bir ses ama tam anlamiyla problem degil uzun km ler bu sekilde sorunsuz kullanabilirsiniz,ben 30.000 km dir kullaniyorum, hatta burada bu konu ile ilgili konu acmistim :) Sesin geldigi yer ise,videonun
ilk basladigi karedeki resimde turbonun ortada bir mil var (cubuk gibi)o mil zamanla hafif yatakta genisleme yapmakta ve ses oradan gelmekte buda normal bildigim kadari ile ortalama max. 250.000 rpm hiz ile dönmekte bu asinmada normal fakat ses artik cok rahatsiz edici duruma geldi zaman iyi bir turbocuya gidin ortadaki mili degistirir,ben bu sekilde kullaniyorum sanirim herkes bu sekilde kullaniyor performansta bir problem yasamadim sese alistim hic duymuyorum bile..sunu söylemeden gecmeyim, eksoz ve turbo borularinida kontrol ettirin ne olur ne olmaz buna benzer ses oralardan gelmekte...

Son düzenleme:
benimkide arabayi aldigimdan beri ayni sesle calisiyor 2 sene oldu bu konuyu bayagi arastirdim hatta servise gittim servis herseyin normal oldugunu söyledi ,internettende kurcaladim hersey normal kronik bir ses ama tam anlamiyla problem degil uzun km ler bu sekilde sorunsuz kullanabilirsiniz,ben 30.000 km dir kullaniyorum, hatta burada bu konu ile ilgili konu acmistim :) Sesin geldigi yer ise,videonun
ilk basladigi karedeki resimde turbonun ortada bir mil var (cubuk gibi)o mil zamanla hafif yatakta genisleme yapmakta ve ses oradan gelmekte buda normal bildigim kadari ile ortalama max. 250.000 rpm hiz ile dönmekte bu asinmada normal fakat ses artik cok rahatsiz edici duruma geldi zaman iyi bir turbocuya gidin ortadaki mili degistirir,ben bu sekilde kullaniyorum sanirim herkes bu sekilde kullaniyor performansta bir problem yasamadim sese alistim hic duymuyorum bile..sunu söylemeden gecmeyim, eksoz ve turbo borularinida kontrol ettirin ne olur ne olmaz buna benzer ses oralardan gelmekte...

Bülent Bey, peki sizin araçta tekleme-gaz kesme(anlık) , zaman zaman aşırı performans kaybı, motorda gürültülü çalışma, alt devirlerde uğultu gibi problemler oluyor mu ?

sadece anlık tekleme oluyordu bende arka arkaya 2-3 defa enjeksiyon ve DPF temizleyici kullandım gitti onun dışında motorla ilgili bir problem olmadı,sizdeki aşırı performans kaybı,turbo devre dışı kalabilir,EGR valfi dolu olabilir ama gürültü hakkında birşey diyemeyecegim.

Geri