Astra h ilk mars ve 5. Vites

opel_krc

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaslar araniza yeni katildim. Selamlar oncelikle. Astra h 2009 enjoy 1.6 lpg kullanicisiyim. Aracim uzun sure beklerken mesela aksamdan sabaha ilk marsta calismiyor. Calistiginda ise devir ibresi yukari asagi seklinde bayagi oynamaya basliyor motor sesi ise hiriltili calisiyor. Bir muddet sonra devir duzeliyor motor sesi dusuyor. Bunun sebebi ne olabilir.
Diger sorum ise araci 2500-3000 devir dolaylarinda vites degistiriyorum. 4. Vutese kadar normal fakat besinci vitese atinca araci hizlandirmakta zorlaniyorum. Basiyorum fakat fayda etmiyor. Heleki klima acikken dahada zorlaniyorum. Cevaplariniz icin simdiden tesekkur ediyorum.

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaslar araniza yeni katildim. Selamlar oncelikle. Astra h 2009 enjoy 1.6 lpg kullanicisiyim. Aracim uzun sure beklerken mesela aksamdan sabaha ilk marsta calismiyor. Calistiginda ise devir ibresi yukari asagi seklinde bayagi oynamaya basliyor motor sesi ise hiriltili calisiyor. Bir muddet sonra devir duzeliyor motor sesi dusuyor. Bunun sebebi ne olabilir.
Diger sorum ise araci 2500-3000 devir dolaylarinda vites degistiriyorum. 4. Vutese kadar normal fakat besinci vitese atinca araci hizlandirmakta zorlaniyorum. Basiyorum fakat fayda etmiyor. Heleki klima acikken dahada zorlaniyorum. Cevaplariniz icin simdiden tesekkur ediyorum.

Birinci sorunuz için, hangi motor yağını kullanıyorsunuz?

İkinci sorunuz için, 5. vitesler hızlanmak için değildir, motor lpg li ve klima açıksa zor hızlanır, normaldir. Benzinde bunu daha az hissedersiniz.

Sabah ve 2-3 saat beklemedeki ilk marş sorunuyla ilgili bende yaşadım çok uğraştım. 2 sebebi var. Benzin pompa setini komple değiştirmek gerekiyor. Sadece pompa motoru kurtarmıyor, hortumlarında veya başka bir kaçak olabiliyor. Geri kaçırma veya yeterli bar sağlamadığı için çalışmada sorun oluyor. Umarım sizinde budur. Sıfır pompa seti 350-400 TL arası.
2. motor subapları gazdan dolayı kurum ve yanma yapıyor. Subap sorunlarında genelde sallantı çekiş problemi gibi sorunlarda çıkartıyor. Motor yaptırmak 1500-3000 TL arası değişiyor.

Birinci sorunuz için, hangi motor yağını kullanıyorsunuz?

İkinci sorunuz için, 5. vitesler hızlanmak için değildir, motor lpg li ve klima açıksa zor hızlanır, normaldir. Benzinde bunu daha az hissedersiniz.
Araci yeni aldim. Almadan bi gun once opet 10w40 almis sanirim. Daha alat model olan hyundai accent kullandim o bile daha hizli tepki verip hizlaniyordu besinci viteste.

Sabah ve 2-3 saat beklemedeki ilk marş sorunuyla ilgili bende yaşadım çok uğraştım. 2 sebebi var. Benzin pompa setini komple değiştirmek gerekiyor. Sadece pompa motoru kurtarmıyor, hortumlarında veya başka bir kaçak olabiliyor. Geri kaçırma veya yeterli bar sağlamadığı için çalışmada sorun oluyor. Umarım sizinde budur. Sıfır pompa seti 350-400 TL arası.
2. motor subapları gazdan dolayı kurum ve yanma yapıyor. Subap sorunlarında genelde sallantı çekiş problemi gibi sorunlarda çıkartıyor. Motor yaptırmak 1500-3000 TL arası değişiyor.
Insallah bahsettiginiz kadar masrafli olmaz. Bi usta bi kac gun benzindr kullan demisti. Son iki gundur tek seferde mars basiyor. Sorun acaba bogulma gibi bisey mi

Insallah bahsettiginiz kadar masrafli olmaz. Bi usta bi kac gun benzindr kullan demisti. Son iki gundur tek seferde mars basiyor. Sorun acaba bogulma gibi bisey mi

Benzinde sorun yapmıyorsa gaz sisteminde regülatör ve enjeksiyonda sorun çıkıyor. Regülatör tespiti için: akşam stop ettikten sonra regülatör üzerindeki hortumu çıkartın sabah çalıştırmadan önce geri takıp çalıştırın sorunsuz çalışırsa regülatör arızalıdır. Ayrıca motor çok sıcak değilken aynı hortumu çıkarıp köpük gibi birşey dökün baloncuk yaparsa regülatör arızalıdır. Enjeksiyon için nasıl test yapılır bilmiyorum ama küçük bir temizlik yapabilirsiniz.
3 ay çalışma problemiyle uğraştım tüm yöntemleri yaptım en sonunda ilk yaptığım yerden çıktı :D Benzin pompasının motorunu değiştirmiştim ordan motor subaplara kadar gittim döndüm dolaştım komple değiştirince düzeldi.

Valla cok iyi anlattiniz ama ben o kadar anlamiyorum malesef. Uc gun benzinde kullandim. Ilk gun mars sorunu yasadim su an yasamiyorum. Dediginiz gibi arastirdigim kadariyla enjektor temizligide ise yarayabilir.
Bu arada astra h kullanicilari sizin aracinizda da ilk calistirmada hiriltili ses var mi isinincaya kadar. Usta opellerin genelinde bu sorun var dislilerden dolayi demisti.

Valla cok iyi anlattiniz ama ben o kadar anlamiyorum malesef. Uc gun benzinde kullandim. Ilk gun mars sorunu yasadim su an yasamiyorum. Dediginiz gibi arastirdigim kadariyla enjektor temizligide ise yarayabilir.
Bu arada astra h kullanicilari sizin aracinizda da ilk calistirmada hiriltili ses var mi isinincaya kadar. Usta opellerin genelinde bu sorun var dislilerden dolayi demisti.

Hocam geçmiş olsun sorununuz çözüldüyse fazla kurcalamayın. İlk çalıştırmada çoğu araçtan tuhaf sesler gelir. Canlılar da sabah kalktıktan bir süre sonra kendine gelir. Araç ısındıktan sonra sorun yoksa içiniz rahat olsun.
Benzin deposunu çeyreğin altına düşürmemeye çalışın devamlı takıt bulunsun. Lpgde fazla yüksek devirlerde kullanmayın. Yağını suyunu filtrelerini düzenli olarak değiştirin. Elbetteki araçlar da yaşlanıyor bir gün biyerleri bozulacak, çok kurcaladıkça arabanızdan soğursunuz gereği yok..
2 haftada bir benzine alıp yüksek devirle kullanın 3-5dk, kurumları atar motor.
Saygılar

Tesekkur ederim hocam aynen oyle kurcalamamak lazim

Daha kaliteli bir yağ kullanırsanız ilk çalıştırmadaki hırıltıyı ciddi derecede azaltırsınız. Mobil-1 5w30 yada 0w40 tavsiye ederim

Geri