Astra H HB geri vitese geçmeme sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kobay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kobay

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar!
geri vitese atmakta zorlanıyorum,her zaman olmuyor,aracım astra hb classic 2011 1.6 .
teşekkürler.

Hiç mi geçmiyor? geçerken ses mi yapıyor? güç mü kullanmanız gerekiyor?
Araca yeni mi biniyorsunuz yoksa uzun süredir kullandığınız araçta yeni bi durum mu bu?
Sorunuza biraz soruyla cevap oldu ama benim kafamda hiçbirşey canlanmadı sorunuzla ilgili..

iyi akşamlar!

arkadaş!
sorun herzaman olmuyor,vites geçiyor ama bazen güç kullnmaya mecbur kalıyorum,güç kullandığımda ses çıkartıyor,aracı 1,5 yıldır kullanıyorum,her zaman olmadığı için sorunun ne zamandan itibaren başladığını bilmiyorum.

ewt arada yapıyor benim aracımda aynı güç kullanmıyorum ama arada ses çıkartıyor

easytronic değilse : debriyaja basıp önce 1'e sonra geriye geçirirseniz çok rahat olduğunu görürsünüz...

aynı sorunu corsa d'de yaşadım. hemen servise gittim. servisteki adam 2005'ten bu yana senkromenç kaldırılmış o yüzden önce 1. veya 2.vitese takıp geriye takın dedi. yada 3-5 sn sonra takın geriye dedi. hakikaten 1 senedir öyle kullanıyorum vectrayı ve corsayıda en ufak ses gelmedi ve güç kullanmak zorunda kalmadım...

easytronic değilse : debriyaja basıp önce 1'e sonra geriye geçirirseniz çok rahat olduğunu görürsünüz...

Easytronicte debriyaj ? Corsa'da da aynı sorun oluyordu bazen önce 1e sonra geriye almayı deneyin :)

iyi akşamlar!

teşekkürler!
o halde önce 1.vitese sonra geriye takmamız gerekiyor.

Mesela 1. vitesede bazen zor geçiyor önce 2 ye atıp sonra 1.vitese rahatça alabilirsiniz.

Geri