astra h de olan sorun bu arabamdada oldu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan copcu06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

copcu06

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
astra h su eksiltmesiyle baslayan sorun radyatör degisikliile bitmisti suanki arabamdada ayni sorun var üc ayönce bakmistim en son su seviyesine dün su ekledim yarim lt. felan bazi arkadaslar üstkapak contasinda sorun olabilir diyor öyle birsey olsa masrafi malüm conta da sorun olsa nerden anlasilir arbanin cekisinde bir sorun yok birhafa yatiyor eksi derce disarisi bir basmada calisiyor dumanda felan da anormal gözükmüyor hararet yarimin hep altinda tamirciye gitmeye korkuyorum büyük bisey cikacak diye araba yatiyor bir haftadir sizce ne olabilir focus 2005 dtci

devirdaim a baktırdınız mı

En son 3 ay önce bakmıştım diyorsunuz, 3 ay sonra yarım litre su eksiltmiş, bence bu oran çok değil.. insanlar boşuna mı yağına suyuna bakıyor.. her araba yağ da su da eksiltmez mi, benmi yanlış biliyorum. Acaba dediğiniz gerçekten sorunmu ? Ben 1 önceki aracıma her yakıt aldığımda kontrol ediyor ve su ekliyordum. Bilen biri aydınlatırsa bende memnun olurum..

normalde uzun süreler boyunca su eklenmemesi lazim

normalde uzun süreler boyunca su eklenmemesi lazim

Bence bunu kafana takmamalısın, o süre zarfında 0,5 litre su eksiltmei sorun olamayacaktır. Sonuçta o su çalışan sıcak motorun içinde devirdaim ediyor ve yüksek sıcaklıkta bir miktar su harcanması çok doğal.. (ayrıca tahliye borusundan buhar olarakta eksilmiş olabilir.) 3 ayda bir degilde örneğin her benzin istasyonuna girdiğinde (10-20 günde 1) yağını suyunu lastik basıncını kontrol etmende fayda olacaktır.

Geri