Astra h 1.3cdti motor sesi ve titreme

fenerdinc

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
İyi bayramlar

aracım manuel, henüz 7000 km'de. dün yaklaşık 500km'lik yol yaptım. gideceğim yere vardıktan 4-5 saat sonra 1-2 kmlik mesafeye gittim. dönüş için aracı çalıştırdığımda motordan ses geldiğini fark ettim. debriyaja bastığımda ses azalıyor bazen kesiliyor.
neden olabilir? şu an ayvalıktayım, yetkili bir servis yok bildiğim kadarıyla bu civarda. aracı böyle kullanmam sıkıntı yaratabilir mi?
motorun videosunu çektim

http://www.youtube.com/watch?v=YgEEHyfR8QQ&feature=youtu.be
teşekkürler

Hiç hoş olmayan bir ses, yağ seviyesine bakar mısınız? Umarım tam olarak biri cevap verir, güvenilir cevap almadan kullanmam. Yağsız olabilir, zincir sesi olabilir de, abartı avans vuruyor gibi. Sanki mazot yerine benzin koymuşlar gibi çok çok ilginç

Yola çıkmadan depoyu fullemistim. 1. Vitesten sonra ses azalıyor.

debrıyaja basınca bu vurma sesı azalıyormu?? yada gaza bastıkca seste azalma cogalma varmı??

debrıyaja basınca bu vurma sesı azalıyormu?? yada gaza bastıkca seste azalma cogalma varmı??

Evet debriyaja basınca ses azalıyor. Gaza basmadım cok fazla daha büyük bir soruna dönüşmesin diye.

şanzıman arıza ıhtımalı yuksek,dedıgınıze göre,hafıf gaza basıp sese bakın azalma cogalma oluyormu..

şanzıman arıza ıhtımalı yuksek,dedıgınıze göre,hafıf gaza basıp sese bakın azalma cogalma oluyormu..

açıkçası çalıştırmadım daha sonra. yağı suyu kontrol ettim, eksiklik yok.

Aracın gidişinde hiç şekişinde sorun yoksa. Ve bu ses zamanla arttıysa debriyaja basınca azalıyorsa aracınızın kilometresi 100binden fazlaysa volan olması büyük ihtimal.

Vidyodaki sesler bazen farklı gelebiliyor.

az önce opel yol yardım'ı aradım. çalıştırıp gaza bastığımda ses azalıyor hatta kesiliyor sanki.
tatile geldim ayvalık'a. bayram boyunca servis kapalıymış, en iyi ihtimalle çarşamba günü serviste hallolabilecek sorun. buralarda iyisini bıraktım usta var mı yok mu onu da bilmiyorum. tatil de zehir oldu.

az önce opel yol yardım'ı aradım. çalıştırıp gaza bastığımda ses azalıyor hatta kesiliyor sanki.
tatile geldim ayvalık'a. bayram boyunca servis kapalıymış, en iyi ihtimalle çarşamba günü serviste hallolabilecek sorun. buralarda iyisini bıraktım usta var mı yok mu onu da bilmiyorum. tatil de zehir oldu.

Fincan, subap diyesim geliyor ama daha 7000km olanaksız gibi.

Geri