1liquiYıl 2025, Bu bağlantı hala aktifMotorda bir yağ yakma durumu var gibi, 2000 km oldu bi 400 gr 500 gr kadareksilmiş. Yani çubuğun max-min kısmının ortasınınaz üstüne inmiş durumda. Son konan yağın markasını hiç duymamıştım, uzun yolda kalma gibi bir durum oldu, gideceğimiz yerdeki sanayiye bıraktık direk arabayı. Manol mu ne öyle bişey koymuşlardı. Şimdi tekrar uzun yola çıkacam, yağını değiştireyim diyorum çünkü bence yakıt arttı biraz ve yağ da eksiltti. Ek olarak hafiften zincir sesine benzer bi mevzu da var ama yağdan sonra bence o şıkırtı kalmayacak diye düşünüyorum. Aracı ilk çalıştırınca bi şıkırtı oluyor sonra yağlama yapınca şıkırtı azalıyor ama gelmeye devam ediyor. Bilindik iyi birşey olsun istiyorum yağı. Kafamda aşağıdaki iki seçenek var, 1. yi defalarca kullandım, 2.yi de forumlardan göre göre göz aşinalığı var ama kullanmadım. Ama 2. yi denemek istiyorum sanki daha iyi gelecek gibi bir his var içimde. Ne dersiniz Hangisini önerirsiniz?
1-Motul X Clean EFE 8100 10w40
2-Liqui Moly 10w40 Sentetik
2motul
İkisi de iyidir. Liqui 3-4 kere kullandım ağırlıklı motul, aralarında kullanıcı olarak çok bir fark göremedim.
Mannol da alman malı imiş kötü değildir muhtemelen. Bahsettiğiniz yağ eksilmesi 10bin kmde 2-2,5lt yapar. Araç kullanım kitapçıklarında buna eksiltme demiyorlar ama aracı çok zorlamayıp normal kullandıysanız biraz eksiltmiş gibi.