Astra gti ci ler yardimci olun lütfen

kadir_efendi

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Aracim 1997 model astra f sw ama ben aldiğimda bu aracim motorunu değiştirdim 2.2 170 beygir turbolu vectra motoru koydum ve rx beyni.şimdiye kadar bir problemim yoktu.araci bir arkadaşima verdim şimdi motordan garip sesler geliyor ayni dizel gibi çalişiyor...ama motor gayet sağlikli ve gaz yemeside yerinde.verdiğim arkadaşa bakilirsa ben uzun yola gidecem diye yğini değiştirdim ondan sonra bu sesler geldi diyor.sizcede yağiyla alakali birşeymi yoksa elektirikselmi bu sorunu yaşiyaniniz varmi.boş yere yağini değiştirip masraf etmek istemiyorum.çünkü 9 litre 0-30 koyuyordum ben.aracin kartelini büyütmüştüm...ilğiniz için teşekkürler

havaların soğuması da etkilemiştir motorun sesini ve çalışmasını ama mersin de de ne kadar soğuk ki hava ?
bence yağı değiştirmeseniz de en azından bir katkı koyun bir de öyle deneyin bakalım seste düzelme olacak mı bir nebze, ama servise de bir danışmanızda fayda var içinizin rahat olması açısından

o seslerden bende1 sene çektim dediginiz gibi dizel sesine benzer bir ses şıkırtıda diyen var

bor katkısı koyunca 1 ay kadar ses kesilip geri geldi

garip seslerin nedeni yağın uygun olmayısı iticiler yada yağ pompası agrızasıdır

sırasıyla

uygun yağ ile değişim
yağ pompası değişimi
iticler

ben 1. yada 2. adımda sesin gececegini düşünüyorum geçmiş olsun

2.2 turbo 170hp olan motor nedir çok merak ettim 2.0 atmosferik bir motorun gücünü veriyor

eski bir motormu aractaki?

Arkadaşın kalın yağ koymuş ise iticilerden ses geliyordur büyük ihtimalle.Fazla kullanmadan kendi kullandığın yağa dönmelisin bir an evvel.

tam sentetik yağ kullanman gerekli

bence bu sente olayına benzıyor cokmu sıkıstırmıs aracı ? arkadasın dedıgıne bır acayıp calısyormus bece sente olabılır

arabanın ayarı bozulmuş bence...

Son düzenleme:
Aracim 1997 model astra f sw ama ben aldiğimda bu aracim motorunu değiştirdim 2.2 170 beygir turbolu vectra motoru koydum ve rx beyni.. çünkü 9 litre 0-30 koyuyordum ben.aracin kartelini büyütmüştüm...i

2.2 turbo 170hp?? 9lt yağ! entresan :rolleyes:

Evt sitede boyle başka olay varmı yine astra ve yine f kasa gsi olmasina gerek yok her turlu mod luyo adamlar :D

Geri