Astra G Teknik yardım lütfen

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ajans0707
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ajans0707

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Herkese selamlar öncelikle.2003 Astra Elegance sahibiyim bir kaç sorunum var bunlar hakkında ustalarımdan ve bilgi sahibi arkadaşlarımdan yardım talebindeyim. Sorunlar : 1. Bu araç sanki 100 hp bi arabaya göre bana ağır kalkıyor ve gidiyor gibi geldi bunun nedeni baskı - blata olabılırmı yada nedir ? 2. Bazen giderken sanki pislik tıkanmıs gıbı bir silkeleme yapıyor az da olsa 3. Fren yaptığımda disk ötüyor bunu nasıl giderebilirim ? Not : Baskı balatam bitti bitecek bunların soruna etkisi olur belki diye bilginize ) Şimdiden çok teşekkür ederim iyi çalışmalar

baskı balatayı değişince silkelemeye ve çekişe etkisinin olacağı kesin. bence farkı hissedersiniz değişince.

ilk önce kendinizi üye bölümüne tanıtır ve kuralları okursanız seviniriz.

baskı balatanız bitecek ise tabiki kalkışta titreme ve ağır gitme olacaktır.pislik tıkanmış gibi yapmasının bir çok nedeni olabilir benzin pompası,benzin filtresi,enjektörler, lpg li ise lpgnin beyin arızaları v.s.v.s. firene bastığınızda disklerden gelen ses muhtemelen ya taş parçası veya pislik balataya yapışmış buda sürtünmeden dolayı ses yapıyordur yada balatanız bitmek üzere (balatanın yan tarafında ufak bir meta parça var o diske sürterek biteceğini işaret eder o durumda fazla kullanmayın derim )

astra G baskı balata ,disk teki ses ve yağ seviye

Sorularımı cevaplayan arkadaşlara teşekkürler öncelikle.Tanıtım için özür dilerim yeniyim ama hemen hallediyorum.Baskı - balata olayında tamam onu anladım.Bakımda araç yeni çıktı yani balatalar yeni yaklaşık 2 aylık.Yolda giderken silkeleme olayı içinde benzin filtreside değişeli 2ay oldu onun dışındaki enjektördü benzin pompasydı o tip parçalardaki sorunlar çok büyük maliyetli bişeymidir ? Bir de bu gece eve gelirken yağ seviye kontrol yazdı daha sıcak diye bakamadım ama sabah bakıcam yağ da değişeli 2 ay oldu yani bakımdan çıkalı yaklaşık 3000 km oldu yağ eksilme sorunu nette araştırdığım kadarı ile normalmiş artık sabah bakıcam ne derece eksilme varsa.Şimdiden teşekkürler yorumlarınıza

2000-2500 devirleri arasındaki tekleme sorununu ben de yaşadım, egr valfinden çıktı sanırım sizde de aynı sorun var.

usta baskı balatanı bı degıstır ılk once.. sonra bı carbonclean yaptır aracına belkı kotu yakıttan enjektorler tıkanmıstır aracın benzınlı oldugundan pahalı degıl ole benzın fılıtren ve pompan... frendeki ses içinde fren balatalırnda fazla metal karısımından dolayı o ses gelir onada pek yapcak bisi yok basınclı hava tutsunlar dıskle balatana belkı geçer...

Fren disklerinin yüzeyinde eğilme meydana gelmiş olabilir. Fren disklerini değiştir Yada fren disklerini söktürerek tornacıda diskin yüzeyinden biraz aldırabilirsin.

slm arkadaslar aynı sorun benım aracımdada var 1 frene bastıhımda gıjır gıjır otuyo (bu aracımın fren balatası ve diskler bıtık olduğundan otuyo 2 debrıyaj en sonda kavrıyo ve baskı balatar da bıtık allaha emanet gıdıyorum bunlarda bana 85 lıraya patlıyo bak kardesım ıkımızde kader ortağıyız sen yapdırdığın zaman baalım sana ne kadar isticekler .hem sunu da belırteyım baskı balatalar bıtık olduğundan hem guc ksybedıyo hemde yakıt ıkı katı na cıkıyo .benım aracımda astra 2001 eleganc

arkadaşlar çok saolun tekrar yorumlar için tabi ben bi kaç bilgi daha vermeyi unuttuğumdan sizlerde ona gore cvpladınız mesela disk balata bitmiş diyen arkadslar kusura bakmayın yazmamısım bakımda yenı dısk ve balata da taktrdım ve ısta az once sabah kontrole gttım arabayı 4200 km olmus bakmdan berı o otme sorunu cogu arabada oluo tozdan dedıler ama yarın opise gidicem az once ustamla konstum yag konusunda dedıkı gel bı ekleme yapalım bı 4000-5000 km gıt bırdaha bakalım yag durumna dedı cunku tek cızgı kalmıs normal degıl dedı.onun dsında baskı - balata arastrdgıma gore yaklasık 600-750 cıvarı tum setı ıle ama ıscılıkte dahıl.tabı bu degsken fıyattır muhakkak.ama sanrm cdden yaktta ve cekıste fark edıor.bu arada gderken sılkeleme 2500 - 3000 devrde dıyen arkadsım cok haklı aynen ole yasadım bende hemen aklıma kronık sorun egr valfı geldı ancak ordada sole bı tezat var bu arabalarda egr valfı yok dedıler acaba yanlısımmı var ? bı an once daha saglıklı ve gucen ıcınde yolda gtmek ıstıorum bu sorunları cozup tekrar yazıcam buraya ınsallah malum ogrencı olnca bıraz sıkıntı :D 10 sonra muayenemde bıtıor arac vergısı de odencek pul derken gıttı paralar :D nese canlarımız saolsun kardeslerım hekese saygılar tekrar hayrlı gunler

egr valfi var ve sulu egrimiş bizimkiler. bu yüzden temizleme iptal etme olmuyor. tekleme olayı aynı benim yaşadığım egr sorunu. inşallah en kısa zamanda çözersiniz arızanızı. kolay gelsin...

Geri