Astra G Koltuk gıcırtısı 30TL kısmış, süper oldu şimdi...

Bob Marley

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Sürücü ve yan koltuktan gelen gıcırtı yüzünden soğuduğum aracıma, yeniden ısınabilirim diye düşünmeye başladım....

Döşemeciye gidip sorunumu anlatırken lafım yarıda kesildi, ve 30 TL ye hallederim dedi, çok v.s. dedim ancak işlemi yaptıktan sonra hakvermedim de değil...

Koltuğun alt tarafı ve sırtımızı yasladığımız yerin birleşiminde, kaynağı kopan veya çatlayan bir metal levhadan kaynaklanıyormuş tüm gıcırtı...

Önce Airbag ve aktif gergi kabloları söküldü. Daha sonra koltuk yerinden söküldü... Ardından da kılıf... Kaynağı çatlak levha kaynaklandı ve yerine takıldı...

Yapılan işlemlerin tümünü izledim, diğer koltuğu kendim yaparım diyordum ancak,gerçektende zor...

Aracın koltuklarında sünger yerine, denizden çıkarılan bir tür yosun mu diyeyim, çam pür'ü gibi birşey mi diyeyim , öyle birşey var :-) Çok garibime gitti:-)

İşçilik = 25TL
Kaynakçı işçilik = 5TL
Sessiz Bir Koltuk = Paha biçilemez.......

sessizlik iyidir. gözünüzaydın :)

Gıcırtısız sürüşler dilerim.:)

Ben sevdim bu döşemecileri, genelleme yapmak istemem yanlış olabilir ancak, benim döşemecim işinin ehli. Benim tanıdığın Opel ustalarına bin basar gerçektende... motor v.s. anlamaz ancak şu nasıl sökülecek dediğimde söyler, tarif eder, beceremeyeceğim bir şey olursa da ben yaparım diyor... O kadar çok oluyormuş ki aracımın şurasından ses geliyor diye gelen....

Aracın iç aksamının nasıl söküleceğini sesin neresinden geldiğini 1-2 km yolculuktan sonra anlar olmuş artık...

Kapı fitillerinden rüzgar sesi geliyordu 10 yıllık araç, sıcak-soğuk göre göre deforme olmuş haliyle... Kapı karşılıklarını 1mm geri alarak artık sıfır rüzgar sesi....

Aynı işlemi bende 50 tl ye yaptırdım.Alt arkadaki demir kırılmış ses oradan geliyormuş,Kaynak yaptılar geçti.

Sürücü ve yan koltuktan gelen gıcırtı yüzünden soğuduğum aracıma, yeniden ısınabilirim diye düşünmeye başladım....

Döşemeciye gidip sorunumu anlatırken lafım yarıda kesildi, ve 30 TL ye hallederim dedi, çok v.s. dedim ancak işlemi yaptıktan sonra hakvermedim de değil...

Koltuğun alt tarafı ve sırtımızı yasladığımız yerin birleşiminde, kaynağı kopan veya çatlayan bir metal levhadan kaynaklanıyormuş tüm gıcırtı...

Önce Airbag ve aktif gergi kabloları söküldü. Daha sonra koltuk yerinden söküldü... Ardından da kılıf... Kaynağı çatlak levha kaynaklandı ve yerine takıldı...

Yapılan işlemlerin tümünü izledim, diğer koltuğu kendim yaparım diyordum ancak,gerçektende zor...

Aracın koltuklarında sünger yerine, denizden çıkarılan bir tür yosun mu diyeyim, çam pür'ü gibi birşey mi diyeyim , öyle birşey var :-) Çok garibime gitti:-)

İşçilik = 25TL
Kaynakçı işçilik = 5TL
Sessiz Bir Koltuk = Paha biçilemez.......
hayırlı olsun güle güle kullanın.ustanın eşref saatine gelmişsiniz genelde böyle işlerle uğraşmak istemezler:D

şöför koltuğumdan gıcırtı sesi gelmeye başladı, sırt kısmı değilde alttan geliyor dalgalı yollarda araç esneme yapınca farkettim can sıkıcı bi sorun nasıl halledebilirim kolay yolu varmıdır?

şöför koltuğumdan gıcırtı sesi gelmeye başladı, sırt kısmı değilde alttan geliyor dalgalı yollarda araç esneme yapınca farkettim can sıkıcı bi sorun nasıl halledebilirim kolay yolu varmıdır?

Maalesef, Yukarıda anlatılan yöntem ile kaynaklanması gerekiyor.

astra g lerde koltuğu nasıl sökebiliriz arkadaşlar bi yardım edin nelere dikkat etmeliyim artık gıcırtıdan canım sıkılmaya başladı

Geri