Yaklaşık 1 haftadır epey bi araştırma yapıyorum ama sorularıma bi cevap bulamadım, arkadaşlar sizlerden yardım istiyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var. Orta ve son susturucuyu yeni değiştirdim ve burdaki ustam (daha önceden de sölenmişti, ayrıca 3-4 sefer arıza ışığı yakmıştı) katalitik konvertörden ses geldiğini, iptal edilmesi veya yenisiyle değiştirilmesi gerektiğini söledi. Aracım Astra G 2004 model 1.4 16V 88.000km'de Z14XE Sorularım;
1- Katalitik iptali nasıl oluyo, usta içini boşaltmaktan bahsetti başka bi yolu varmı?
2-Yakıt yada ses önemli değil, oksijene sensörü sorun çıkarırmı evetse bunu engellemek için ne yapmalıyım.
3- Hazır bunlara başlamışken EGR yide iptal edeyimmi,
Dediğim gibi bu uygulamalardan yakıtın ve sesin bir miktar artması önemli değil, istediğim sorunsuz bi araba kullanmak. Herkese teşekkurler..
1- Katalitik iptali nasıl oluyo, usta içini boşaltmaktan bahsetti başka bi yolu varmı?
2-Yakıt yada ses önemli değil, oksijene sensörü sorun çıkarırmı evetse bunu engellemek için ne yapmalıyım.
3- Hazır bunlara başlamışken EGR yide iptal edeyimmi,
Dediğim gibi bu uygulamalardan yakıtın ve sesin bir miktar artması önemli değil, istediğim sorunsuz bi araba kullanmak. Herkese teşekkurler..