Astra Classic 1.3 CDTI Easytronic nasıldır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan berko
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

berko

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar bu aracı almayı planlıyorum. internette milletin yorumlarını okudum, 1 viteste çok hantal, easytronic sorunlu falan diye ama inanıp bu aracı göz ardı etmek istemedim. çünkü internette peugeot hakkındada çok kötü yorumlar var ama 8 senedir 206 hdi kullanıyoruz taş gibi çıktı hiçbir sorunu olmadı ve masraf açmadı. Benim için Astranın performansı 206 hdi kadar olsun yeter, otomatik viteste yolda bırakmasın bide baskı balatası 15.000 kmde 2 kere yolda kaldığı için satmak zorunda kaldığıız astra g miz gibi olmasın yeter.
Astra 1.3 CDTI easytronic kullanan arkaaşların yorumarını bekliyorum. Tüketim, servis ücretleri ve baskı balatanın kaç bin km gittiğini(düzgün kullanımda) yazarsa sevinirim.

bende corsa easytronic var 5 senedir kullanyorum tık sorun çıkamadı (maşallah)
2 hafta kadar öncede abimlere sıfır opel astra 1.3 easytronic aldık araçtan çok memnun bence o fiyatlara alınabilecek en iyi otomobill
206 yı aratmayacağı hatta unutturacağı kesin
bence bu araba kesinlikle hantal değil yeter ki aracı kullanırken 2000 devrin altına düşmeyin yol tutuşu ve kullanıcısına verdiği güvenlik hissi muazzam servis ücretleri gayet makull dur servis te normal 15000 bakım ücreti 250 civarı tutar ama özel servite hallederim dersen aynı sevis 150 yi geçmez
yakıt hakkında şimdi pek bi şey diyemiyecem çünkü bizim astra daha 500 km olmadı
ama corsam dan örnek verirsem şehir içi 18krş şehirler arası 16krş yakıyor astrada bu değerlerde yakarr ama bu size tavsiyem böyle bir araç alacaksınız bu aracı manuel olarak kullanmanız otomatik kullanımda vites geçişlerini kullanıcısına daha çok hissettiriyor manuel kullanım sizi daha çok memnun eder

teşekkürler yorumunuz için. Bana kalsa manuel alırımda, bu aracı babam da kullancak artık şehir içinde dur kalkta debriyaja bas çek yoruyo kendisini, debriyaj olmasın yetr bize :)

opellerin otomatikleri hakkında henüz hiç iyi yorum duymadım.

Easytronic, muadilleri ile bir sıralama yaparsak (MMT, Dualogic, BVR, MCP, Auto6R, 2tronic, SMG, vs.) herhalde en son sıraya girer :( . Debriyajı çok kötü kullanıyor ve sadece elektronik Executer kullandığı için durmadan kalibrasyon hatası çıkarıyor. Yoğun trafikte, diğerlerinin hepsi üç saniye gibi belirli bir süreden fazla durduğunuzda, sistem debriyajı bırakıp boşa alıyor, Easytronic'ler almadığı için ısınma yapıyor. Bu defa da ısındı diye debriyajı (tükenmesin diye) çok hızlı çekip bırakmaya başlıyor. İyiden iyiye sarsıcı olmaya başlıyor. O nedenle Easytronic almadan önce gerçekten iyi düşünmeni tavsiye ederim. Ben söylenenlere kulak tıkayıp aldım, malesef şimdi pişmanım. Açıkçası yukarıda saydıklarım da Easytronic'ten çok mu iyiler, bence hayır. Bir MMT (o da dizel Corolla'larda) diğerlerinden daha az sarsıntı yapıyor; onun dışında hepsi aşağı yukarı hep aynı. Hepsini test ettim neredeyse, balatayı ben sıyırmak üzereyim :)

Bu arada fiyatını düşününce, bu fiyata da muadil yok. Bir Kia Cee'd var, o da tam otomatik. İnanılmaz rahattır ama şehir içinde yakıt tüketimi 9lt'yi bulabiliyor diyorlar. Varsa paran (kızma) DSG al derim, yoksa manuel her zaman...

vay be.. o kadar sorunlu demek ha.. ben de merak ederdim hep nasıldır acaba diye.. yakıt tüketimi manuele göre kitapçığında daha düşük fln ya.. demek ki merak edilecek birşey değil uzak durulacak birşeymiş meğerse..

İyi araştırın karar verin derim easyronic hakkında bilgim yok ama 1.3 lerde klima açınca biraz hantallık oluyor bu hb de daha azdır daha küçük olduğundan ama ben memnunum yani 1.3 sedandan tatmin edici benimki otomatik değil, opeldeki donanımıda başka markalarda bulamassın fakat otomatik alcam diyosan biraz düşünmen gerekir çünkü bende şikayet okudum eastronic hakkında şans işi arkadaşlarında dediği gibi kimine iyi denk gelmiş kimi sorunlu..:(

Son düzenleme:
Biraz da şans işi bu iğizitıronikler. Memnun olan var olmayan var. Yıllardır bi sürü iyi kötü şeyler okuyoruz görüyoruz duyuyoruz. Ben olsam almazdım korka korka binemem abi o arabaya :) Bence iyi düşün.

Ben alalı bir hafta oldu bu kategoride fiyat donanım olarak en başarılı araç bence astra,dualogic ve A6 şanzımanlar hakkında da geçişleri çok sarsıcı vs.gibi şeyler duydum araç işi şans işi,70 80 bin km yol yapıp hiç tık demeyen easytronic ler var.özellkle 2009 dan sonrası için astra nın her sorunu çözüldü deniyor.Kardeşimde var 15.000 km oldu tık demedi hala ilk günkü gibi bende ona uydum aldım iyiki de almışım bende manuel mi easytronic mi diye çok düşünmüştüm ama 1 haftada alışıyor insan şimdi iyiki easytronic almışım diyorum yakıt tüketiminden bahsedersek şehir içi efendi kullanımla 800 850 km yol yaparsın daha ne olsun.Hem ucuz hem lüks hemde ikinci eli altın gibi değer kaybetmeyen bir araç.

teşekkürler arkadaşlar yorumlar için. Çok yakın bir arkadaşımda corolla d4d mmt var yokuşlarda hem kaçıırıyor hemde balata kokusu yapıyor. DSG için çakallık yapıp en ucuzu olan skoda octavia 1.6 TDI Dsg ye baktım bomboş araca 43.000 istiyolar, araç çok boş ama arka camlar bile manuel. Astraya yakın donanımı olan 53.000 tl :(

Geri