Astra 2005 SW subap sorunu.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gulnare
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gulnare

Kayıtlı Kullanıcı
06-Ankara
İlk aracım sayılır. Geçen hafta bursadan aldım. Ama araç 2-3 viteste 2000 civarında tekleme yapıyor. Çok farkedilmiyor ama. Yokuşlara 3000 devirde girince gitmiyor. 2-1 vitese düşmek gerekiyor. Tabi kasa biraz ağır. Birkaç tamirciye götürdüm. sorun subaplarda dediler değişmesi içinde 1500tl civarı hesap çıkarıyorlar. Zaten aracı borç harç aldık şimdide bu sorun çıktı. Aracı bu şekil kullanmam sorun çıkarır mı? Arza kesin subapdamıdır. Bobinde falen olma ihtimali var mı?

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 16:58 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 16:53 ----------

Birde motor suyu ısısı 100 derecenin altına pek düşmüyor. Uygun düşük dereceli müsür tavsiye edermisiniz? Nerden bulabilirim.

İlk aracım sayılır. Geçen hafta bursadan aldım. Ama araç 2-3 viteste 2000 civarında tekleme yapıyor. Çok farkedilmiyor ama. Yokuşlara 3000 devirde girince gitmiyor. 2-1 vitese düşmek gerekiyor. Tabi kasa biraz ağır. Birkaç tamirciye götürdüm. sorun subaplarda dediler değişmesi içinde 1500tl civarı hesap çıkarıyorlar. Zaten aracı borç harç aldık şimdide bu sorun çıktı. Aracı bu şekil kullanmam sorun çıkarır mı? Arza kesin subapdamıdır. Bobinde falen olma ihtimali var mı?

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 16:58 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 16:53 ----------

Birde motor suyu ısısı 100 derecenin altına pek düşmüyor. Uygun düşük dereceli müsür tavsiye edermisiniz? Nerden bulabilirim.
Herseye subap derler ama iyi incelenmesi lazim, forumu arastirirsaniz subap bitmesi belirtileri cokca yazildi. 2. Sorunuza gelirsek Opeller sicak calisir yani aracinizda sorun yok.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

100 ve üstü de fazla sıcak,
termostat, radyatör, fan seviyeleri kontrol edilmeli. Astra H larda genelde beyin arızası nedeni ile 1. seviye fan çalışıp, çalışmama yapabiliyor. İyi bir opel elektrikçisi yardımcı olacaktır.

Dışarda 10 cm kar var ve hava - 2 derecede bile 95 gördü. Bana sıcak gibi geldi. Sağlam elektrikciyi bırak tamirci bile en yakın 80 km. 1.derece fan kaç derecede devreye giriyor?

Subapdan önce neye bakılmalı. Egr temizliği ve carbon cleen denemeyi düşünüyorum.

Motorunuz nedir?

1.6 Benzin/Lpg. Galiba böyle satacağım aracı. Satmakta zor. Ne yapcam karar veremedim.

Aracı haftaya bir tamirciye götüreceğim. Egr temizlenmesi, carbon cleen yaptıracağım. Önerebileceğiniz başka bakım varmı? Subap ayarı üst kapak açılmadan yapılabilirmi?
Birde kompresör testi ile subapların sorunlu olup olmadığı farkedilirmi?

Son düzenleme:
Geri