Ynt: Astra 1.3 ecoflex chip ara hızlanma videosu ve dyno verisi
Valla yanlış bir uygulama yapmada açacağım diye büsbütün sağır olmasın arabayı açmak hemen çok basmak değildir. Motorun ilk 1000 km mümkünse hiç zorlamayacaksın hiç yokuş çıkmayacaksın, çok aşırı yük yüklemiyeceksin mesale ilk bin km de 5 kişi binmeyeceksin, soğukken yüklenmeyeceksin, kaliteli yakıt kullanacaksın ki türkiyede biraz zor. Firmalar her türlü hileye malesef başvurabiliyor. belli bir kilometre sonra gerekli hava yol yakıt ağırlık şartları karşı rüzgarı hesaba katıp, lastik havalarını ayarlayıp, kafanı boşaltıp, mümkünse deniz seviyesinde (0 Metrede ) yani atmosfer basıncının en güçlü olduğu yerde, ne çok soğukta ne de çok sıcakta, yine mümkünse yeni motor yağı ile ve yeni hava filitlerisye, arabayı cilalayıp, birazda okuyup üfleyip çıkacaksın yola, konuşacaksın onunla bu senin iyiliğin için diyeceksin, sonra ya allah ya bismillah deyip yükleneceksin, vereceksin kulak tozuna şahlanacak o şahlandıkça sen kırbaçlıyacaksın, şaka bir yana motor açmak cidden profosyonellik isteyen ileri teknik gerektiren, yanlış yada yetersiz uygulandığında faydadan çok zazar verecek bir durum. şöyleki yukardaki şartlarını tam olarak sağlayamaz isen örneğin motor soğukken abanırsan, rüzgara karşı yüklenirsen, motoru açmayı bırak aşırı aşınma nedeniyle sağırlaştırırsın. Ben bu güne kadar hep sıfır araba aldım ister inanın ister inanmayın 1.2 Fiat Benzinli 80 Beygir Albea bir aracımla 205-km yapıyordum. Megan keza öyle, Pejo desen öyle, Durduğumda egzos içi pamuk gibi bembeyaz oluyordu. Astra henüz tam kıvama gelmedi. 7 Binde ve havalar aşırı soğuk ona yakın zaman içinde yağ değiştirip kırbaşlıyacağım, ılık bir bahar havasında açacağım, bu süratimide Video ya çekeceğim, bakalım rekor değerler elde edebilecek miyim?