arkadaşlar derdime derman olur musunuz?

metehan36

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
selam arkadaşlar iyi akşamlar ben Kars'tan katılıyorum aranıza. Bir haftalık vectra sahibiyim daha önce hiç opel marka araç kullanmadım.benim bi sorum olaracak sizlere;

Arabamın harareti bazen hiç sıfırdan oynamıyor bazende 80'e kadar çıkıp birden 0'a düşüyor.Bugün sanayide bi ustaya gittim antifiriz biraz eksikti tamamladı hava yaptığından dolayı dalgalanıyor olabilir git takip et olmazsa müsait zamanda gel hararet müşürüyle termostata bakalım dedi.Şuan sorun devam etmekte.Arabanın kaloriferi hararet sıfırkende sıcak üflüyor.Cevaplarınıza göre internetten orjinal parçaları getirttirip değiştirmeyi düşünüyorum.Şimdiden bütün cevap yazan arkadaşlara teşekkürler.:tesk:

Termostad başka da bir şey değil. Hararet müşürüde olabilir. İki parçada ucuz zaten değişimi sağlıklı olur.

Termostad başka da bir şey değil. Hararet müşürüde olabilir. İki parçada ucuz zaten değişimi sağlıklı olur.

cevabın için teşekkürler abi.
peki bu parçaların değişmemesi durumunda veya bir ay falan geç değişmesi durumunda araca bi zararı olur mu ?

Thermostat kapalı kalır ise sorun olabilir. İmkan var ise ve kesin termostat ise vakit kaybetmeden değiştirmek en iyisi.

Thermostat kapalı kalır ise sorun olabilir. İmkan var ise ve kesin termostat ise vakit kaybetmeden değiştirmek en iyisi.

kesin termostat olduğunu anlamanın bir yolu var mı acaba üstad?

Değişmediği zaman araç köpek gibi yakıt yakar.

anladım abi en iyisi önümüzdeki hafta sonu değiştirmek :)

aynen abi sibiryadan farkımız yok :)

Bu opelin hararet mantığını anlamak mümkün değil. Ama kendi arabamdan yola çıkarak cevaplayacak olursam durumunuz normal gibi. Neden? Çünkü kışın aynı durum benim aracımda da var. Yani özellikle kışın soğuk sabahlarda hele de direkt ana yola çıkmışsam o ibre yerinden oynamıyor. Ama iki km içinde araba normal bi şekilde gayet güzel ısıtmaya başlıyor. Sonra rampa çıkmışsam ya da şehir içine falan girmişsem ibre yükseliyor. Ama tekrar ana yola çıkarsam ya da dik bir rampadan inersem ibrem soğuk havanın da etkisi ile dip yapıyor. Gerek servisteki ustalar, gerekse dışarıdaki ustalar duruma normal dedi. Isıttığı için termostatta sıkıntı olmadığını söylediler. Termostat açık kalsa o kadar ısıtmaz dediler. Ben de kurcalatmadım. Zaten yakıt sarfiyatında da bir artış yok bu kışları, olmuyor yani. Hatta servis ustası bana termostatı boşa değiştirmiş oluruz demişti.
Sizin durumunuz da böyle olabilir. Çünkü gerçekten opelin soğutma sistemi bi garip. En azından F kasa astra oldukça garip geliyor bana. Bakmayın alıştım. Ama ustanızın hava yaptığı için dalgalanabilir cevabı bana pek mantıklı gelmedi. Çünkü bu arabalarda kapalı devre soğutma sistemi var. Kolay kolay hava yapmaz.

Geri