Arkadaşlar Bunu deneyen oldumu.? ( Uzaktan Telefonla Kapı Açmak )

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MOKIA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MOKIA

Başkan
Bilgi Girilmemiş
Arkadşlar şöyle bişiy duydum ama oluyomu bilmiyorum.
ben denemedim ama deneyen varmı.
Anahtarlar Radio frekansı ile çalıştığı için telefon hatları üzerinden sinyaller taaşınabiliyormuş.

Mesala Araç ankarada siz aracın yanındasınız kapılar kilitli. Eşiniz veya arkadaşınız anahtarı almış istanbula veya uzak bi yere gitmiş.

Anahtarın oldugu arkadaşınızı cepten arıyosunuz O telefona doğru kumandaya basıyor. Sizde telefonu araca tutuyorsunuz araç kumandayı alıp açılıyor..

Bunu bi kaç yerden duydum. varmı böyle bi olay..

Son düzenleme:
bende duydum....
olabilir diye düşünüyorum
denerim. olursa haber veririm

İyi de ortamda zaten onlarca radyo sinyali dolaşıyor zaten. Telefon hangi radyo sinyalini gönderecek, gönderse bile.

Evet telefon radyo sinyallerini taşır ama öyle bulunduğu ortamdaki sinyali alıp arama yaptığı yere taşımaz. Bizim sesimiz mikrofondan alınır, bir radyo sinyali üzerine bindirilir, taşınır ve alıcı o sesi alır. Telefonun yanında bir radyo sinyali üreterek(anahtardan vs.) o radyo sinyalini taşımasını bekleyemezsiniz.

Arkadaşım ona bakarsan araca gün içinde bi çok anahtardan radyo sinyali geliyo zaten. Burda önemli olan ortamdaki radyo sinyali değil. aracın kendi sinyalini alğılaması önemli.

Evet telefonlar öyle çalışır biliyorum mikrofondaki sesiniz 800Hz ile örneklenir module edilir alıcıya gönderilir. mantık olarak banada biraz ters geldi ama
bazen böyle enterasan şeyler olabiliyor..

Telefon ortamdaki radyo sinyallerini aktarmaz demeye çalışıyorum ben. Aktarmaz, yani aracın kendi sinyalini algılaması gibi bir durum söz konusu olamaz.

Nokia nın bazı modelleri açıyor

Nokia nın bazı modelleri açıyor

Ne varsa nokia da var zaten. Sen denedinmi kardeş
açıyosa mesala hangi modeller

bende duydum ama kontörsüzlükten deneyemedim :)

efsane gibi gelio bna...

Geri