Arka tekerden ses gliyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sezai1970
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sezai1970

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
selam forum dostları..96 vectra 2000 cd kullanıyorum.geçenlerde arka takıma bakım yaptırdım iki sorunlu parça vardı değiştirdiler.ondan sonra arka sol tekerden ses gelmeye başladı..arabadan inerken boşalan yükden veya arka çamurluk üzerinde yapılan esnetmede gıcır gıcır balatadan ses geliyor..tekrar aynı ustaya gittim ve durumu aktardım baktı evet ses var...sonra el frenini bıraktık ve tekrar aracı yaylandırdık ses kesildi...ve sorunun el freni çekikken balataları sıktığını ve yaylanınca sesin balatalardan geldiğini kendi yaptığı işle alakasının olmadığını ayrıca bununda önemli bir sorun olmadığını söyledi ama uzun yola çıkacağımdan dolayı şüphelerim var sizce neden olabilir...siz ustaların fikirlerini bekliyorum herkese kolay gelsin....

El frenleri degistirince kampana ile tam uyumlu olmadigindan(nasil söyleyim kampananin tirtil yüzeyine frenin düz yüzeyi uyum saglamadigindan tam kavrayamaz) hafif kayma olur hareket ettikce birisi oturunca, kalkinca...bu da ses yapar normaldir, birbirlerinin yuvalarina uyum saglayana kadar devam eder...merak etme bir sey yok ve olmaz icin rahat etsin..

teşekkürler ama

teşekkür edrim ama el freni ile bir değişiklik olmadı..arka rot kolları ile uğraştı usta..balata yada el freni kampanası ile bir çalışma yapmadılar.

Zaten ben de onu diyorum tirtili fazla ise torna dan gecittir.... az ise burbirlerine uyum saglayana kadar o sesi yapar cünkü fren kampanayi tam kavramaz....rot baslari olsa önceden de yapardi

Son düzenleme:
Geri