Arka sağ lastikten gelen ses

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan faras79
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

faras79

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar herkese iyi geceler. Aracımla eve park ederken farkettimki, freni her pompaladığımda arka sağ lastikten ıslık gibi bir ses geliyor. Araba hareketsiz durumda freni her pompalayısımda arkadan ses geliyor. Hidrolik miktarına bakmak istedim ama gece gece birsey göremedim. Artık sabah bakıcağım. Yolda da herhangi bir anormallik hissetmedim frenle ilgili. Başına hiç böyle bir olay gelen oldumu.(bu arada aracım Corsa D)

Ferdi ARAS
İSTANBUL

arka balataları kontrol ettirin limitörü yağlatın kampanalı sanırım aracınız arka tekerlerde kampana var yani ( büyük ihtimalle sizin aracınızda kampanalı ) kampanaları söküp içerdeki tozları ve kampana iç yüzeyini temizliyorlar sonra balatayı ayarlayıp sürtünen kısımları yağlıyorlar ve ses kesiliyor ...

Kusura bakmayın cevap yazamadım sorunumla ilgili. Ertesi sabah aracın hidrolik seviyesine baktım normaldi. Herhangi bir kaçakta yoktu. Arabayı çalıştırdan sonra tekrar denedim ses halen mevcuttu. Arabayı haraket ettirdim yaklaşık 1 km. sonra bir daha denedim ama ses kesildi. O günden beri halen ses gelmiyor. Belkide toz veya kirden dolayı oldu.

Ferdi ARAS
İSTANBUL

Geri