Ariza yapan OGS cihazinizi atip yenisini almaniza gerek yok

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan redshare
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

redshare

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Iki aya yakindir OGS cihazin arizaliydi ve KACIS uyarisi oliyordum. OGS satis burolarinda kontrole goturdugumde -3 yillik garantisi bittigi icin- yenisini almam gerektigini, bunu cope atabilecegimi ifade ettiler.

Basit bir elektronik cihaz oldugundan ancak pilinin bitmis olabilecegini dusunerek DOGUBANK civarina gidip elektronik tamircilerini dolasip pil takimi yaptirdim.

10 lira pil fiyati ve 25 lira iscilik alindi.. Bu da az degil gerci, bunun yerine 40 $ verip sifir cihaz da alabilirsiniz, hem de 3 sene garantisi olur.

Neyse, ben pil taktirdim ve su anda gerektigi gibi calisiyor.

Cihazim 6 senelik.

Bilginize..

pili nasıl bişey ki
elektrikten anlayanlar kendileri de yapabilirler sanırım

tamir edilirken yanında değilmiydin kardeş

Bir ustteki linkte resimleriyle birlikte anlatilmis. Fakat anlatilan paralel bir pil takmak..

Benim yaptirdigimda ise, adamlar devreye paralel bir guc kaynagi bagliyorlar 3Vluk o sirada eski pili cikartip yenisini takiyorlar ki enerjisi kesintiye ugramasin..

Cunku enerjisini kaybettigi anda icindeki veriler kayboluyor ve cope atiyorsunuz..

Zaten paralel guc kaynagi baglama zorunlulugu olmasa bunu evde kendim de yapardim..

Kullanilan pil ise kalem pil boyutunda 3.6 V luk ozel bir pil.. OGS pili diye biliniyor piyasada..

pili nasıl bişey ki
elektrikten anlayanlar kendileri de yapabilirler sanırım

Yukarida anlattigim gibi, pili kalem pilin ayni boyutunda 3.6 Vluk bir pil. Paralel bir kaynak baglayabilirnirse herkes yapabilir..

tamir edilirken yanında değilmiydin kardeş

Tamir sirasinda yaninda degildim, cunku bu elektrikci teknikerler sirlarini vermek istemiyorlar, sen git simdi, 1 saat sonra gel al diyorlar..

bir öneri:
ziraat bankası aylık 1 tl karşılığında bu cihazları kiralık olarak da veriyor.böylece cihazların ekonomik ömrü 3-4 yılda doluyor diye düşünürsek cebimizden 40 dolardan daha az bir rakam çıkıyor.üstelik de taksitle.ayrıca bozulursa işlem masrafları da bankaya ait oluyor çünkü cihazın sahibi banka.

bir öneri:
ziraat bankası aylık 1 tl karşılığında bu cihazları kiralık olarak da veriyor.böylece cihazların ekonomik ömrü 3-4 yılda doluyor diye düşünürsek cebimizden 40 dolardan daha az bir rakam çıkıyor.üstelik de taksitle.ayrıca bozulursa işlem masrafları da bankaya ait oluyor çünkü cihazın sahibi banka.

Bu cok iyiymis.. Ilk defa duyuyorum.

Internette resmi bir sitede bulamadim bununla ilgili aciklama.

Ama sunu buldum: http://friendfeed.com/portakal/5a4d8d41/ziraat-bankasi-nin-aylik-1-ytl-ye-ogs-kiralama Tavsiye edilmemis bu yorumda..

Resmi olarak aciklanan bir web sayfasi varsa gonderirseniz sevinirim.

tesekkurler

Aşağıda detayları var.Alınan ogs iade edilmek istenirse ogs bedelini istiyor banka.Ancak bu sistemin avantajı sık görülen ogs cihazı arızalarında ortaya çıkıyor.Cihaz bozulduğunda yada pili bittiğinde yenisini ücretsiz alabiliyorsunuz.

Aylık Ödemeli OGS Tahsisi

Söz konusu yöntem ayda 1 YTL ödenmesi karşılığında OGS etiketi tahsis edilmesi esasına dayanmaktadır. Bu yöntemde;
. Gerek aylık etiket bedellerinin, gerekse geçiş ücretlerinin tahsil edilmesinde, Bankamız veya diğer banka kredi kartı ile otomatik ödeme talimatı verilmesi zorunlu tutulacaktır.
. Etiket kullanıldığı ve aylık bedeller düzenli olarak ödendiği müddetçe etiketin arızalanması durumunda bedelsiz olarak değiştirme imkanı mevcuttur.
. Etiketin ilk satışında peşin tahsil edilmesi zorunlu olan minimum kontör miktarı 20 kontör olarak belirlenmiştir
. Daha sonraki tahsilatlarda OGS hesabında bulunan kontör miktarı 10 kontörün altına düştüğünde, minimum 20 kontör olmak üzere etikete müşterinin tercih ettiği kontör miktarı yüklenecektir.
. Etiketin kayıp, çalıntı ve benzeri nedenlerle iptal edilmesi halinde, etiket bedeli (İşlem günündeki etiket satış fiyatından ödenen aylık bedellerin düşülmesi sonucunda ulaşılan tutar) kullanıcıdan tahsil edilecektir.

http://www.ziraatbank.com.tr/defaul...matik-gecis-sistemi/ogs.aspx&anagrup=bireysel
thumb_pdf.gif
Aylık Ödemeli OGS Tahsisi Kullanıcı Sözleşmesi

Aynı durum bende de var. OGS pilini çikarttıgımızda tüm bilgiler siliniyormus. yani aletin içinde bizim plaka bilgilerimiz felan kalmiyor.
Bizde o resimli anlatimdaki gibi. altina bir yuva koyduk. ve pilleri bagladık. bir kaç ayda bir duracell pillerle degistiriyorum.
içindeki pillerede dokunmadıgımız için alet sıfırlanmıyor.
masraf ise nerdeyse sadece pil masrafi. digerinide 5 liraya yapsa elektirikçiler. ki kendiniz bile yapabilirsiniz. 10 liraya çikarsiniz bu işten..

Geri