Aralık 2009 ve Ocak 2010 yakıt SATIŞ istatistiği - Mazotta %22 Benzinde %15 DÜŞÜŞ..!!

kaanrevan

Kayıtlı Kullanıcı
59-Tekirdağ
Geçen gündüz kuşağında Ülke TV de izledim. Dağıtıcı kurulların başkanının konuşması vardı.

Başkan;

"Devlet kar edeyim derken zarar edecek, Aralık ayında sattığımız mazot Ocakta %22 düştü, benzinse %15 düşüşe geçti."

"Devlet bunu hiç hesaplamamıştı bu zamları yaparken" dedi. Şaşırdım kaldım ben de.

En önemli ise devletin 1 lt yakıttan aldığı vergi idi...

KOCAMAN BİR YÜZDE 67.... YAZIKLAR OLSUN BU KADAR SÖMÜRÜLMEZ...

Böyle giderse devletin kesinlikle geçen seneye göre daha az vergi toplayacağını vurgulayan dağıtıcı kurul başkanı epdk ya bu istatistikleri ilettiklerini acilen bir düzenleme yapılması gerektiğini söylediklerini vurguladı...

Herkez arabasına daha az binsin de bunlar daha bi vergisiz kalsınlar... Ülkeye sokulan kaçak yakıtlar elbette bu rakamlarda etkili ama tasarrufu düşünen sürücülerin payı da yok degildir bu istatistikte. Göreceğiz bakalım neler olacak?

:) valla ben bile düşübüyorum bazen uzak mesafede tek rabayla gideceğime toplu taşımaya biniyorum

İktidar madem piyasada gezen her iki ayaklı canlıya altın yumurtlayan tavuk muamelesi yaptı sonucuna da katlanmak zorunda. Özellikle kayıtlı olan malları tüketmeyen toplumlarda vergi toplanmaz ki. Bizimkiler işin kolayını buldular, onlara göre kayıtlı mallara aşırı zam yaparsan, kapış kapış vergi toplarsın. Ama iki şeyi unuttular. 1) Vatandaşta harcayacak para kalmadı 2) Kaçak satılan mallar hem ucuz, hem de kolay ulaşılır durumda.

Daha az yakıt sattıkça daha fazla vergi alacaklar

Geri