aracım yag eksiltiyor normal mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ulubey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ulubey

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
1997 vectra gls aracım 5 ayda yaklasık 2 litre yağ eksiltmiş gecen bi baktım yag cubuguna hiç bişey yok yagcıya gittim 2 litre yag koydu halloldu . sonra motor ustasına gittim kanala falan cekti baktı kacak yok bunların bu miktar yag yakması normal dedi tabi sasırdım ben. doğan slxim vardı o bil eyakmıodu bu kadar :S

fabrika verilerinde;

yağ tüketimi :1000 km/0.6 lt yazıyor yanlış hatırlamıyorsam

5 ay onemlı değilde bu 5 ayda kac km yaptınız o onemli...

fabrika verilerinde;

yağ tüketimi :1000 km/0.6 lt yazıyor yanlış hatırlamıyorsam

+1

bin km de yarım litre normalmiş. kitaplarda yazıyor. fakat sizlere şöyle bir tecrübemi anlatayım.

bi aralar bende takıntlıydım bu yağ yakma olayına. her defasında en kaliteli markalardan kullandım. castrol. mobil .....
hepsinde de eksiltti. piyasada 35-40 tl satılan GM yağlar var. bunlarda gram eksiltme yaşamıyorum.
(yağımı 6 binde bir veya 8-9 ayda bir değiştirirm.)

Son düzenleme:
1000 km de 0,6 normalse o zaman az yakmıs yağ kalmaması lazımdı ::D
5 ayda 10000 civarı km yapmısımdır ortalama oda 6 litreye denk geliyor zaten 5 litre yağ alıo arac :) -1 litre

ilginize tesekkürler

Benim araçı sıkıştırınca 120 yapınca veya klimayı açınca 90'la bile gitsem illa yağ eksiltiyor dumanda atmıyor anlamadım gitti neden eksiltiğini.

Fakat dikkatimi çeken bir şey var bu aralar hava sıcaklığından olsa gerek hararet hemen 90'a geliyor uzun yolda sorun yok 87'lerde seyrediyor şehir için 2 durkalk yapayım 92-93 ve fan açıyor. Şehiriçi hiç 87 görmedim hep fan açık geziyorum.

Bu yazılanlardan sonra bende baktım yağ çubuğuna 3 çentık kalmış yani diplerde araç astra g 2003 model yağ değişimini total 10 40 la yapmıştım yaklaşık 6 bin km oldu yenilemeyi düşünüyorum ne dersiniz gm mi koyum yoksa mobil castrol mu deneyim ?

Aracın el kitabından;

vectrabmotorzellkler.jpg

Burada verilen yağ tüketim değerlerini maksimum olarak değerlendirmemiz gerekir.

Bu yazılanlardan sonra bende baktım yağ çubuğuna 3 çentık kalmış yani diplerde araç astra g 2003 model yağ değişimini total 10 40 la yapmıştım yaklaşık 6 bin km oldu yenilemeyi düşünüyorum ne dersiniz gm mi koyum yoksa mobil castrol mu deneyim ?

3 diş gözüküyorsa aracında eksilme felan yok. yola devam...

Geri