Aracım soltarafa yatık duruyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ytuncay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Güvendiğim özel servise gittim.Özel serviste derken sadece opele bakıyor.Yetkili servisleri oldum olası sevmem.

Bildiğim kadarıyla kazası yok ama tabikide ikinci el aldığım için mazisini bilemem.Kaporta olarak yok fakat alttan varmı bilmiyorum.

bence şasilerini kontrol ettirin darbeden dolayıda yatık durabilir

Gitmediğimi kim söyledi size.Gittim uğraşmaya değmez okadar düşüklükten birşey olmaz dediler.Ama ben huzursuz oluyorum.
Düşüklüğü zararsız olarak değerlendiren bir servisin güvenirliğinden şüphe ederim. Arabanın dengesi bozulduğu için kaportada kasılmalara neden olur. Sağ tarafı 3 cm. yüksek olan arkadan çekişli opel bir aracım vardı. En basitinden kışın kar yağdığında en ufak bir rampada kalırdım. Yüksek olan tarafın tekeri hemen patinajda kalırdı, sağa dönülen virajlarda azıcık zorlayınca savrulmalar yapardı. Yenileri bilmiyorum ama eski opellerin sağ ve sol yaylarının bakla sayısı birbirinden farklı idi. Bizden evvelki sahibi aracı tamir ettirirken yayların yerlerini karıştırmış. Yayları yer değiştirdikten sonra sorun düzelmişti. Araçta hasar yoksa, yayları söktürüp amortisörlerle birlikte esnekliğine bir baktırın. Sağlam çıkarsa araçta hasar olup olmadığı iyice bir kontrol ettirin, şüphe duyarsanız büyük servislerde bulunan robota sokup kaporta ayarlarını kontrol ettirin. Araç kaza yapmasa bile çok sert girilen kasisler, düşülen çukurlar kaporta ve şasi ayarını bozabilir. Herşeyden evvel görüntü olarak rahatsızlık veren bu durumun çaresi var. İçiniz rahat olsun.

Bu sorun bende daha önce honda civic aracımda da vardı..Eğer kaza olasılığını saymazsak kesinlikle amortisör ve helezon yaylarının zaman içinde deforme olmasından kaynaklanıyor..Ya amortisör ya da helezonlarınız bozuk...Bunun için güvendiğiniz bir ustaya hassas ölçüm yaptırmanız lazım, mesela monreo amortisör satan bir yere gidip gösterin size hangisi bozuk söyleyecekler..Tek sıkıntı muhtemelen tek yerine dört lastiğe amortisör ve helezon değişimi önerecek olmaları...

Geri