Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
aracı ilk çalıştırdıgımda ve benzin aldıgım da ilk şöyle 5 10 dakika bir benzin kokusu geliyor neden bilenler bana yardımcı olabilirlermi olurlarsa çok minerter kalırım
Kaputu bi ac bak bi yerlerden kacak neyin olmasin.
İlk calistirmada yuksek devirde calistigi icin benzini cig yani yanmadan egzozdan atiyorda olabilir o sirada benzin kokusu gelir
Aynen ilk çalıştırmada basıncla azıcık kacırma yapıyordur..biri aracı çalıştır iken hortumları kontrol edin nereden kaçırma yapıyor birde aracın altına bakın depodan gelen yakıt hortumlarına... ne güzeldir ki aracın arkasında da olsa benzin kokusu araçla güderken dahi içeri giriyor ben omegadan bilirim 140km ile giderken dahi alt pompadan kaçırdığında kokuyu içeri alırdı..
geri dönüş ten yapabilir,ilk aldığımda demişsiniz belkide dışarının kokusudur veya koltuğun altındaki şamandıra o ring inden yapar,veya depo havalandırmadan ilk aldığınızdaki çalkalama ile..
geçen ay ısparta'ya gittim ankara'dan. yolda giderken bahsettiğiniz gibi benzin kokusu geldi. işin garibi benzin pompasıda yeni değişmişti. neyse aracı park ettim uygun yere arka koltuğu söktüm koku yoğunlaştı. pompanın orda yertık bir lastık parçası vardı. pompa değişirken contayı yırtarak takmış yapan kişi öyle gittik ıspartaya serviste değiştirdim contayı(25 tl) benzer birşey olabilir sizinki de.
egzoz manifoldunun egzoza bağlandığı yerde kaçak varsa ordanda kaçırabilir.silikonla geçici olarak doldurulabiliyor
ya da susturucunuz tıkanmış olabilir.kısa mesafede kullanıyorsanız egzozda su birikiyor macun gibi pislik oluyor içinde .şimdi egzozcuya gitseniz banko egzozu değiştirmeye kalkar.motor ustasına gitseniz manifolda yapışır .
semia nın dediği gibide hortum yırtık olabilir.
buji arızasıda olabilir.tecrübeyle sabittir.bujide sorun varsa benzini adam gibi yakmıyorsa egzozdan çiğ benzin atıyordur.
aynı şey 10 gün önce benimde başıma geldi...
hortum setleşmiş..yüksek devirde sızıntı yapıyormuş..
5 tl ye değiştirdiler umarım seninkide hortumdandır..
soğuk iken ilk çalıştırmada vectra b aracım bazen benzin kokuyordu hiç kafa yormadım çiğ benzin attığını düşündüm hep çünkü cikle devreden çıkınca geçiyordu