Arac rolantideyken gelen ses ?

serhatkaya

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Corsa c 2005 dizel otomatik arac sahibiyim.
Arac seyir halindeyken isiklarda durunca (vites A da iken frene basili) sanki bir insanin girtlagindaki tikaniklik sebebiyle gelen hirilti sesi gibi bir ses geliyor. Eger tarifim tuhaf geldiyse ozur dilerim fakat gelen ses bu sekilde. Ses gelirken direksiyonu oynatinca ses degisiyor ve ya azaliyor yada siddeti degisiyor. 2 kez servise goturdum fakat orada bu sorunu yapmadigi icin cozum bulamadilar yalniz 2 ay once arac otoparka park edilirken ileri geri yapinca stop etti ve tekrar marsa bastigimda birkac kez calismadi ve ilk calistiginda da inanilmaz bir sarsinti ve titereme yapti. Bir sure sonra bunu tekrarladi. Serviste enjektorlerin tikali oldugunu soylediler ve temizlediler. O problemi tekrar yasamadim ki aracta ileri ve geri vites arasi seri gecis yaparken cok stop ediyordu ve temizlikten sonra bir daha olmadi. En basta bahsettigim hiriltinin kaynagi enjektorler ile ilgili olabilirmi yada ne olabilir?

enejktörle ilgisi olmaz,bir se kaydı rica etsek ;)

enejktörle ilgisi olmaz,bir se kaydı rica etsek ;)

Aracın bahsettiğim hırıltıyı yapmadan normal dizel araçlara özgü motor sesi ile çalışmasına ait video: Opel Corsa CDTI 2005 otomatik vites. Normal calisma - YouTube

Bahsettiğim o hırıltılı sese ait video : Opel Corsa CDTI 2005 otomatik vites. Aractan gelen hirilti - YouTube

bu sesi en son bu akşam eve gelirken yaşadım. sokağa girerken bir çukur var ve teker oraya düşüp çıktığı anda bunu yapmaya başladı. ayrıca aracı stop etmek için kontağı kapattığımda da araçtan şangır şungur bir ses geliyor.

Geri