Araç kullanırken uyumamak için önerileriniz ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ISMMZM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ISMMZM

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Özellikle uzun süreli araç kullanımlarında yorgunluk ve uyuklama belirtileri başladığında en iyi yol ilk fırsatta durup dinlenmek, uyumaktır, tartışmasız doğru olan budur. Ancak; bu yorgunluk ve uyku halini ortadan kaldırmak için bildiğiniz çözümler varmı ? Örneğin kafeinli içecekler belli bir süre insanın uykusunu açabiliyor, birde geçenlerde duydum 2 adet gripin insanda uyku diye birşey bırakmıyormuş, hatta uzun yol şoförlerinin en çok kullandığı yöntem buymuş.

Son düzenleme:
müziğin sesini biraz daha açmak yeterli olacaktır :D

gripin tabiki uykuyu açar, bilindiği gibi gripin in etken maddesi parasetamol ve kafein dir, kafein in etkisiyle uyanıklık eşiğiniz yükselir. ben uzun yolda genelde durmayı sevmem, eskişehirden kayseri ye gece yolculuğunda sadece bir kere durarak( o da benzin için 10 dakika) gitmiştim,ama hiç gerek yok. uyumamak için ara ara camı tam açıp(kışta olsa) kısa süreli içeride hava sirkilasyonu oluştururum, kabak çekirdeğini kabuklarını dişlerimle soymaya çalışarak yerim. geçen ay denizli den bağdat caddesine 6 saat 25 dakikada 3 defa 10 ar dakikalık mola vererek gittim, ve kendimi hiç yorgun hissetmedim, benim size tavsiyem kısa süreli de olsa mola verin, nonstop gitmeye hiç gerek yok, böylelikle inanın kendinizi daha rahat hissedeceksiniz, saygılar.

uykunuz geldiği zaman hiç açmaya uğrasmayın güvenli biryere çekip biraz kestirin derim ben...

kola ile kahveyi karistirip icin, bakin ondan sonra iki gun gozunuze uyku giriyormu!
(Universitede sinav zamanlarinin vazgecilmez icecegiydi..... )

Gece 12'de trabzondan çıktım bir demli çay birde gripin attım...Öğlen 11:30'da istanbula geldim...Gelince uyurum dedim ama uyuyamadım...Bu sadece bir yöntem ama uyku bence ne yaparsak yapalım gelebilir..Hatta uyuduğumuzu bile farketmeyiz...Allah korusun...

bol keseden kafein tabii ki ama ondan sonrada saat başı wc molası vermek gerekiyor

tavsiyeler için teşekkürler arkadaşlar bu akşam işten sonra Allah nasip ederse Rize'ye gideceğim 1100 km.

tavsiyeler için teşekkürler arkadaşlar bu akşam işten sonra Allah nasip ederse Rize'ye gideceğim 1100 km.

Hayırlı yolculuklar..Aydere git benim yerimede :)

Geri