arac kalkısında yada yokusta 1-2 vıteslerde gelen surtme sesı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ASAS1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ASAS1

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaslar merhaba,,aracım 2011 astra turbo cosmo 180bg, aracımı ıkıncı el aldım ılk zamanlar hevesten duymadığım ama sonraları anlam vermeye calıstığım bır sorunla karsı karsıyayım,,aracımı calıstırıp surmeye basladığımda,gaza bıraz fazla dokundugumda aracta sankı yağlanmamıs bılyayı donduruyormus gıbı bır ses duyuyorum,,bu 1-2 vıteslerde oluyo sankı zorlama hısseettığınde cıkarıyo bu sesı cunkı yokustada duyuyorum,,ses normalde dıkkat etmeyenın duymayacagı veya soledıgınızde dınlenınce duyulan bı ses,gaza dokununca cıkıyo ayagımı gazdan cekınce ses kayboluyo,,suruste bır problemım yok cunkı vıtes 1-2 yı gecınce bu sesten eser kalmıyo,aracım benzınlı ve 30 bınde,,tecrubelerınız varsa tesekkur ederım.

Ynt: arac kalkısında yada yokusta 1-2 vıteslerde gelen surtme sesı

Bu bahsettiğiniz ses , dik yokuşlarda gaza hafif yüklenince çıkan, Hafif kum dökülüş bir asfaltın üstünde araç patinaj çektiğinde bir ses çıkar ya , işte ona benzer bir ses mi ?

Servise gosterin bence

Belki ciddi bisey olabilir

hayır yokus olmasada duz yoldada gelıyo ama ruzgar sesınden kastınız turbo ıse turbo sesı deıl cunkı daha evvelkı aracım turbo dızeldı o sesı andırmıyo ruzgar sesı yada ıslık gıbı deıl ,daha cok demır bılyayı hızlı dondurmeyı anımsatıo ama ses yuksek deıl dıkkat edersenız dyuyabılıyosunuz.gazı kesıncede ses kesılıyo.

Servise bir gösterin bencede, rüzgar benzeri sesleri pek problem etmiyoruz ama basettiğinz ses rahatsz edici bir şeye benziyor, isterseniz bir servise gösterin

Aracınız büyük ihtimalle AS ve kulübe hoş geldiniz :)  Hem 180 olarak hem de 2000 devir civarı gaz yemeye başladığında gelen o meşhur ses olarak. Bu ses sn.ozan da ve birkaç arkadaşla birlikte bende de mevcut. Ben 1200 km gibi uzun yol yaptım ve ses kesildi. şehir içi kullanımında tekrar başlayacaktır diye düşünüyorum. Ben tork konvertöründen diye tahmin etmekteyim. Zira durduğu yerde gaza yüklenip araç hızlanmaya başladığı anda frenlediğinizde hala birşeylerin döndüğünü hissedeceksiniz. Bahsettiğiniz ses vites kolunun altı gibi bir yerden geliyor değil mi? ֖zellikle yokuşlarda çok net belli oluyor. Ama o ses 3.viteste de var manuele çekip 2000 devir civarı gaza asılın duyacaksınız. Bende, tam emin değilim şu an ama 5bin km gibi başladı. şu an 10bin de bir sorun yaşamadım. Garanti bitmeden servis kaydı açtıracağım bununla ilgili.

zannederım aynı ses olabılır,,benım garantının bıtmesıne 6 ay var,,bakımıda geldı 29600 de,30bın bakımını sırf bu yuzden yetkılı servıste yaptıracagım anlasılan,afyonda yetkılı servıs yok bana yol gorundu anlasılan    ::)

2 kez kontrol edıldıkten sonra,garantıden turbo değişimi yapılacakmış,ben her ne kadar turboya benzetemsemde teşhis boyle,,bakalım değişince ne olacak...

ASAS link' Alıntı:
30bın bakımını sırf bu yuzden yetkılı servıste yaptıracagım anlasılan,afyonda yetkılı servıs yok bana yol gorundu anlasılan    ::)

1.yıl yada 15bin bakımını nerede yaptırmıştınız?

ASAS link' Alıntı:
2 kez kontrol edıldıkten sonra,garantıden turbo değişimi yapılacakmış,ben her ne kadar turboya benzetemsemde teşhis boyle,,bakalım değişince ne olacak...

Hangi servis turbo arızası buldu. Bu çok enteresan ve bir o kadarda tehlikeli.

Geri