Arabayı üstünkörü silmek için bez

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan launch
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

launch

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siyah araba aldım şimdi temizliği derdine düştüm. Arabanın üstünde su lekeleri oluyor, toz oluyor. Bunları şöyle üstünkörü silmek için kullanabileceğim, arabayı çizmeyecek bir bez var mı? Bezle şöylece silsen düzelcek gibi oluyo bu kirler. Bir de içini silmek için de gerekecek böyle bir şey.
Bir de meguiarsın falan quick cilaları oluyor onlardan da alıp arada bir arabayı parlatmayı da düşünüyorum.
Not: Arkadaşım sonax mikrofiber bezin arabayı çizdiğini iddaa ediyor.http://forum.donanimhaber.com/m_32212853/mpage_1/key_//tm.htm#

mikrofiber bez kullancaksın ama sonax a ekstra para verme scotch bride ın mikrofiber bezleri aynı yarı fiyatına...

ben öyle durumlarda microfiber bezi ıslatıyorum. (ıslattıktan sonra çok iyi sıkmak gerek) tavandan başlayarak bütün arabayı siliyorum çok işe yarıyor. Araba her zaman yeni cilalanmış olduğu için direk parlıyor zaten :D

Mikrofiber bez nası bişimiş yaw???

araba tozluyken SAKIN ama sakın isterseniz en güzel bez olsun ıslatıp vs silmeyin çizersiniz arabayı ;) ıslatmadan zaten silmeyin

Tozlu arabayı ne ile silerseniz silin boya çizilir. Bezin ıslak veya kuru olması fark etmez. Eskiden mazotlu bez kullanırdık, tozu alıyor ve aracı parlatıyordu ama kılcal çizikleri engelliyemiyorduk.

ben bezle siliyorum kovaya da suyu dolduruyorum yer yerini ilk önce nemli yani yarı ıslak bezle siliyorum bi güzel sonra da kuru bezle üstten bi daha siliyorum imzamda ki gibi oluyor:D o resmi çektiğimde de arabayı aynı şekilde silmiştim kalan suyuda gördüğünüz gibi jantların üzerine kovada ki su duru su veya saçlarmız için kullandığımız şampuan bol bol koyuyorum :D paspaslarıda aynı şekilde ama süngerle siliyorum pas pasları da:D

Bende siyah araba kullanıyorum. Silmek temzilemek için hiç uğraşma zevk almaya bak. zamanla beziceksin.

güderi öneririm :) kesinlikle iz ve toz bırakmaz. ama harbi geyik derisinden olanı bulursanda süper olur bide bi temizlik firmasından birisi perla 40x40 oto yıkama bezi ( parça numarası 5230) bunu önermişti katalog fiyatıda 36 ytl gibi bi rakamdı kesinlikle memnun kalırsın diye önermişti ama pahalı diye almadım :)

araba tozluyken SAKIN ama sakın isterseniz en güzel bez olsun ıslatıp vs silmeyin çizersiniz arabayı ;) ıslatmadan zaten silmeyin

:good::good::good: