Arabanın altından yağ kaçırma

Askerin Emaneti

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
1998 2.0 CD vectranın altından yağ damlatıyor.Dün tamirciye götürdüm.Kartel contasını değiştirdim.Buğün sabah kalktığımda tekrar yağ damlamış. Arkadaşlar başka yapmam gereken ne var? Bu yağ nereden damlatıyor olabilir sizce.

arabanın altının iyice temizlenip lifte altına bakıp yağın nerden geldiğine bakıp tam emin olmak lazım. burdan ne söylesek boş

yezocan' Alıntı:
arabanın altının iyice temizlenip lifte altına bakıp yağın nerden geldiğine bakıp tam emin olmak lazım. burdan ne söylesek boş
Kartel contasından başka nereden kaçırabilir.Bilgi verirseniz memnun olurum.

eger contayı taktıktan sonra aracın altını ıyı sılmemısse bı kaç damla damlayıp kesılebılır ama contayı degısmısse ve gene yag gelıyorsa karter tapasına vede karterın ustundekı sensörun o-ringine bı baksın

aynı sorun bendede var. yağ pompasından geliyomuş benimki. filtrenin hemen orda. yaptırması büyük dert. taa trigerin felan sökülmesi gerekiyomuş tamiri için

:alkis: :good:
astrammm' Alıntı:
eger contayı taktıktan sonra aracın altını ıyı sılmemısse bı kaç damla damlayıp kesılebılır ama contayı degısmısse ve gene yag gelıyorsa karter tapasına vede karterın ustundekı sensörun o-ringine bı baksın

Benimde öyle birşey başımdan geçmişti. Yağ değişiminden 2 ay sonra falan bir gün park yerinde yağ tapakası gördüm.Dikkatli bakınca yağ contanın ordan aktığı görülüyordu. Arabayı lifte kaldırttım. Contayı çıkartıp orda bir çırak parmağı ile deliği tıkadı. O arada bir boy büyük vida bulundu. Yeni bir conta ile yeni vidayı diş attırmamaya dikkat ederek sıktık. Şu anda sorun yok görünüyor. Ancak sonraki yağ değişiminde karter değiliği tornadan geçecekmiş. Bu sayade yeni dişler açılarak bir boy büyük vida rahatlıkla girecek ve akıtma olmayacakmış. Bu bilgiler benim usta tarafından verildi.

arkadaşlar eğer beni takip ettiyseniz daha 1 ay önce başıma geldi banada kartel contası dediler değiştirdik ama hala akıtmaya devam etti ama bir gün cam suyu eklemek için motor kapağını açtığımda kartelin üstünde bulunan sanırın yağ müşürü onun etrafından kaçırdığını gördüm hatta astram lada konuştuk bu konuyu ... usta tamir etti ancak bu seferde müşürün kablosunu düzgün takmadığı için bilgisayarda oil lack yazıyo devam

arslanamca' Alıntı:
arkadaşlar eğer beni takip ettiyseniz daha 1 ay önce başıma geldi banada kartel contası dediler değiştirdik ama hala akıtmaya devam etti ama bir gün cam suyu eklemek için motor kapağını açtığımda kartelin üstünde bulunan sanırın yağ müşürü onun etrafından kaçırdığını gördüm hatta astram lada konuştuk bu konuyu ... usta tamir etti ancak bu seferde müşürün kablosunu düzgün takmadığı için bilgisayarda oil lack yazıyo devam
müşürün kablosunu bı kontrol ettır sen ama ustanın yanlısı olmamıstır bence cunkı bazen o müşür itnelk yapıyor.. ben sokunce temızlemesıtım musterı 1 hafta sonra geldıgınde sordum bırdaha yanmadı dedı

ustam biliyosun o kablonun devamı kartelin içine gidiyo belki oralarda bi hata olmuştur nebiliyim unuttukları bişiyde olabilir bi elimle oynatsam geçebilirmi yani

Geri