Arabam gitmiyoo hala??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Salih-18
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Salih-18

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merabalar beyler..Birkaç sorum var o yüzden maddeleyerek yazıcam..

1.)Bundan bi 6 ay önce arabanın baskı balatasını değiştirmiştim önceleri herşey yolunda gibiydi ama şimdi arabayı rampada dur kalp yaptırmam gerektiğinde çok zor gaz yediriyorum ve eğer viteste cıkıyosam devir saati 1000 devirin cok cok daha altına düşüyo(motor da haliyle homurdanma yapıyor)Daha önceden böyle olmuyodu bu araçlarda bi rölanti ayarı valfi gibi bişey yok muydu?nası ufacık bi rampada böyle devir düşebilir?Arabaya başka opel kullanıcıları bindiğinde baskı balatası değişmiş arabanın sıçrama yapması gerekir diyorlar ama araba aksine oturma yapmaya basladı..

2.)Araba seyir halindeyken ayağımı gazdan cektiğimde sallama yapıyor ve tekrar gaza bastığımda gazı hemen almıyor ve sonra birden fırlatma yapıyor..Bi arkadas geçen gün egr değiştirdiğinde ve carbon clean yaptırdığında sorununun düzeldiğini söyledi ama aracı tech 2 ye bağlattığımda hiçbir sorun cıkmıyo motorda??

Yardımcı olabilirseniz cok sevinecem 5 gün sonra yeniden bi uzun yol yapmam gerekiyor ve bu haliyle arabamdan harbi korkuyorum..Şimdiden herkese tesekkürler

birde fren balataları çok sıkı olabilir .belki alakasız ama bir düşünün derim

Bi ihtimal olabilir ama tüm bu yazdığım seylerin bununla alakalı olabiliceği de biraz zayıf bi ihtimal yine de tavsiyen için sağol abi

volant eyik olabilirmi acaba benimde deişti eğik olursa taşlanması gerektiği söylendi bir ihtimal

ateşlemede sorun olabilir

Araçta LPG varmı?

başka bi araba warsa seninkinden oksijen sensörünü bi değiştirip dene oda b iihtimal

otomatik debriyaj astralar. belki ayarı kaçmış olabilir. baktır istersen

Aracımda lpg yok..Ayrıca işin garibi oksijen sensörümüde 3-4 ay önce değiştirmiştim(Markası Boshtu galiba)Volanın eğik olması durumunu aklıma gelmemişti yarın gittiğimde bi gösteriyim artık aklım almıyo valla heryeri sökecez galiba..Bu arada arabanın bujileride o kadar eski değil değiştireli en fazla bi sene olmuştur hemen sorun yaratır mı ki?

Son düzenleme:
Aracımda lpg yok..Ayrıca işin garibi oksijen sensörümüde 3-4 ay önce değiştirmiştim(Markası Boshtu galiba)Volanın eğik olması durumunu aklıma gelmemişti yarın gittiğimde bi gösteriyim artık aklım almıyo valla heryeri sökecez galiba..Bu arada arabanın bujileride o kadar eski değil değiştireli en fazla bi sene olmuştur hemen sorun yaratır mı ki?

bujiler değilde bobinlerde sorun olabilir ateşleme bobinlerinde motorda tekleme varmı rölantide...

Geri