Araba neden hırıltılı çalışır ?

seyyahfrm

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar aracımda son zamanlarda hırıltılı çalışma oluyor neden olabilir acaba ?

kayışın üzerine su dök sesi keserse kayıştandır.başka muhtemel sebeplerde var subap zamanlaması .triger kayışı sente ayarı vs

kayışın üzerine su dök sesi keserse kayıştandır.başka muhtemel sebeplerde var subap zamanlaması .triger kayışı sente ayarı vs

Bunlara ek olarak şanzımanın içindeki bilyalar,debriyaj bilyaları ,ekzos sistemindeki bozulmalar eskimeler..

Tam olarak ne zaman geliyor ne ytapınca geliyor ne derecede bi ses ne zaman kesiliyor.Motorun kendi içindeki sesi mi kastediyorsun yoksa?

Kayışa su dökmeyi denedim deneyebilirim.

Ses sürekli geliyor rolantide iken gır gır gır ustalar dahil bir çok kişi bu sesin normal olduğunu söylüyorlar ama benim içime sinmiyor.Bu ses bana normal gelmiyor yani ses düzenlide değil mesela bir tar tar tar diye motor vurarak çalışıyor bir sonraki gün gır gır gır inceden bir titreme ile...

kayıştan olursa genelde çarçar sesi gelir ama siz yinede deneyin

kayıştan olursa genelde çarçar sesi gelir ama siz yinede deneyin

Suyu motor çalışırkenmi yoksa çalışmazkenmi dökmemiz gerekiyor acaba birde sağa sola gelmesi durumunda herhangi bir sorun olurmu ? çünki pet şişeyle dökerken yan taraftaki parçalarada sıçrayabilir.heleki benim bariz gördüğüm bir parça var adı aklıma gelmiyor.

Suyu motor çalışırkenmi yoksa çalışmazkenmi dökmemiz gerekiyor acaba birde sağa sola gelmesi durumunda herhangi bir sorun olurmu ? çünki pet şişeyle dökerken yan taraftaki parçalarada sıçrayabilir.heleki benim bariz gördüğüm bir parça var adı aklıma gelmiyor.
suyu döktüğünüz anda sesi keser sıçramasının bir zararı yok yağmurda daha çok ıslanıyor

Peki hocam bu kayış yağışlı havalardada ıslanıyosa su dökmek sanırım benim sorunumu gidermeyecek zira yapışlı havalardada ses vardı :)
ben soğuklardandır hava bi ısınsın diye beklemiştim ama değişen bişey olmadı..

yukarıda yazılan diğer seçenekleri göz ardı etme herşey olabilir.iyi bir mekanik ustası ile test sürüşüne çıkmanı öneririm

Valla benmi çok kafaya takıyorum yoksa bu ustalarmı geçiştiriyorlar anlamadım gitti.Yetkili servisteki usta bile sese normal dedi yaw.ama arkadaşımda var aynısı ses yok arabada diyelimki onun km si düşük peki bu durumda x parça deforme olmaya başlamıştır ve ondan yapar ses gibi bir durum çıkmazmı ortaya ?ben öyle düşünüyor ve sese normal demelerine şaşıyorum...

Geri