Antifiriz Kullanımı

Miraç Kuyumcu

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar,

Öncelikle bu platformu oluşturmakta emeği geçenlere teşekkürler. Hemen sorularıma geçerek zamanınızı almayayım.

1-) Silecek suyuma antifriz ilave edeceğim. Mevcut suyu boşaltmam gerekli mi?
2-) 2 ile eksi 5 arasında bir sıcaklık görecektir araç. Bu durumda antifriz oranı ne kadar olmalıdır?
3-) Hiç radyatöre antifriz takviyesi yapmadım. Radyatörün nerede olduğunu dahi bilmemekteyim. Pek araba kullanan biri değilim. Bu konuda geniş bir bilgi verebilmeniz mümkün müdür?

Aracım : Opel Astra J 2011

Teşekkürler şimdiden.

Son düzenleme:
Silecekler için cam suyu kullanman yeterli.

Senin aracında radyatörde su yok ki zaten, komple kırmızı antifiriz konuyor artık yeni araçlara. O nedenle antifiriz olayını dert etme. Silecek suyu için de Nadir hocamın dediği gibi cam suyu kullanman yeterli, cam suları antifirizli olur, üstünde yazar "... dereceye kadar" diye.

aracin 2011 model olmasindan dolayi motor suyuna antifriz eklemen gerekmez firma cikisli eksi 25 dereceye ayarli dir cam suyuna cam antifirzi eklesen yeter icindekini bosaltma

Senin aracında radyatörde su yok ki zaten, komple kırmızı antifiriz konuyor artık yeni araçlara. O nedenle antifiriz olayını dert etme. Silecek suyu için de Nadir hocamın dediği gibi cam suyu kullanman yeterli, cam suları antifirizli olur, üstünde yazar "... dereceye kadar" diye.
firma cikisli %50 su %50 antifrizlidir ;)

Onlar hazır donma derecesi ayarlı su, antifriz karışımı. Antifrizin akışkanlığından ve renk koyuluğundan ayırt edebilirsiniz, kutuların üzerinde de yazar. Servisler hazır karışım kullanmakta.

1-) Silecek suyuma antifriz ilave edeceğim. Mevcut suyu boşaltmam gerekli mi? : Gerek yok, eksilen suyu antifrizli cam suyu ile tamamlamak yeterli olur.
2-) 2 ile eksi 5 arasında bir sıcaklık görecektir araç. Bu durumda antifriz oranı ne kadar olmalıdır? : Tedbir olarak maksimum değerleri baz almakta fayda var. Bu iş için kullanılan suların koruma değerleri marka ve kalitesine göre değişiklik gösterdiği için ambalaj üzerinde yazan kullanım şeklini okumak lazımdır.
3-) Hiç radyatöre antifriz takviyesi yapmadım. Radyatörün nerede olduğunu dahi bilmemekteyim. Pek araba kullanan biri değilim. Bu konuda geniş bir bilgi verebilmeniz mümkün müdür?: O zaman bu işin en kolayı servise veya bir ustaya gidip ölçüm yaptırmaktır.

aracin 2011 model olmasindan dolayi motor suyuna antifriz eklemen gerekmez firma cikisli eksi 25 dereceye ayarli dir cam suyuna cam antifirzi eklesen yeter icindekini bosaltma
Burda yanlis anlasilmasin benden kaynakli eksik anlatim...arac 2011 ve su eklenmedi onun icin firma cikisli ve senesine bakarak bu karari verdim yani antifrizin ömürünü 4 sene olarak aldim su eklenmedi bu hala koruma özelligini kaybetmemistir....sonucta 6 senelik antirfizimi ölctügümde bile ayni sonucu gördüm...ekleme yapmadigimdan

Konusu açılmışken şuna açıklık getirelim merak ediyorum gerçekten 2 yada 4 yada 6 neyse antifiriz değişimi gerekli oluyor mu hani hiç bir bakım kitabında görmedim adamlar km bağımsız olarak 2 yılda 1 fren hidroliği yazıyor 4 yılda bir kayışlar yazıyor ama antifiriz hakkında bir şey yazmıyor gerçi 4 senede bir devirdaim yazıyor ama sonuçta çıkan su aynen geri konulabilir yazmadığı için :D

Elbette kullanılan her ürün zamanla özelliğini kaybettiğine göre antifrizin de bir ömrü vardır ama ömrü 2-3-4-5 senedir demek zordur. Ben zaman zaman ölçüm yaptırırım, max 5 sene de bir de yenilerim.

Geri