Antalya...

bacadir68

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
öncelikle hepinize merhabalar. kısmet olursa Antalya'ya yerleşme gibi bir durumum var. bir çok kez Antalya'ya geldim ancak tanıma gezme fırsatım olmadı. birde genelde tatil bölgelerinde bulundum. özellikle Antalya'da ikamet eden arkadaşlardan fikir almak istiyorum, semt olarak nerede yaşanır, kira durumu, muhit durumu, toplu ulaşım gibisinden. yardımcı olursanız sevinirim. daha kesin birşey olmamakla birlikte sadece ön hazırlık olarak Antalya hakkında araştırma yapıyorum. şimdiden hepinize teşekkür ediyorum.

Benimde Üni. tercihlerim arasında önemli bir yerde antalya bende gelebilirim :D :D

hayırdır bahadır ne antalyası???hiç bahsetmedin???antalyayı bende iyi bilirim kardeş biliyon dayılarım akrabalarım herkez orda bizden anne tarafım orada...yardımcı oalrabilrim her konuda ordada yardımcı olacak kişiler ayarlarız sana...

İbrahim daha birşey yok. daha bugün bir ihtimal belirdi o kadar. araştırma yapıyorum şimdiden. sonuçta yabancı olduğum bir şehir. :) iş kesinleşmeye başlarsa sizinkilerlede irtibata geçeriz zaten.

öncelikle hepinize merhabalar. kısmet olursa Antalya'ya yerleşme gibi bir durumum var. bir çok kez Antalya'ya geldim ancak tanıma gezme fırsatım olmadı. birde genelde tatil bölgelerinde bulundum. özellikle Antalya'da ikamet eden arkadaşlardan fikir almak istiyorum, semt olarak nerede yaşanır, kira durumu, muhit durumu, toplu ulaşım gibisinden. yardımcı olursanız sevinirim. daha kesin birşey olmamakla birlikte sadece ön hazırlık olarak Antalya hakkında araştırma yapıyorum. şimdiden hepinize teşekkür ediyorum.

Bekleriz buyrun :)

Semt biraz işle alakalı olmakla birlikte Lara'da yaşanır hocam. Şehri 4e bölebilirsin. Konyaaltı tarafı(batı), çarşı merkez(orta), kepez bölgesi(yukarı), lara tarafı(doğu)..

Muratpaşa merkez ilçesi ilk ve asıl Antalya'yı içine alır.Muratpaşa'nın en elit semti de Lara'dır. Çöp kutularıyla bile fark yaratır. :) Biraz şehrin doğusuna kaçar ama artık her bölge kendi çabında bi çarşıya sahip zaten avm si,mağazaları,marketleri vs.. Kira durumu evin yeri ve özellikleriyle tabiki değişmekle birlikte diğer şehirlerle karşılaştırdığımda ucuz denebilir. Kiralık-Satılık ev çok..

Toplu ulaşım için pek iyi şeyler söyleyemeyeceğim maalesef :) eski belediyenin getirdiği hafif raylı tramvay sistemi şehir merkezinde zaten dar olan araba ve otobüslerin yolunu çok daralttı. Ki eski parti sırf bu yüzden kaybetti diyebilirim.Halk,esnaf,minibüsçüler herkes çok zararını gördü sistemin.Ha şimdi şöyle böyle yerleşti ama az bi topluluğa hitap edecek güzergaha sahip.. Otobüs kartları minimum 2-3 defa değişti. ilk önce yeni parti kendi kartını getirdi sonra tekrar değiştirdi bununla birlikte komple güzergahlar,saatler,çalışma sistemi değiştirildi.Yerli halka yeni saatleri güzergahları anlatan haritalar dağıtıldı.Kaç yıllık Antalyalı kendi memleketinde turist gibi haritalarla gezer oldu :D Çok sancılı bir dönemdi ama biraz atlatıldı gibi. Ama diğer büyükşehirlerle karşılaştırıldığında bi sıkıntı var Antalya'da.

Kırmızı ışıklarımızın çoğu 99 saniye sayar,bitmek bilmez. İnşallah büyükşehir yada karayolları gelip 3haneli süre tabelası asmaz diye dua ediyorum :D

Aksaraylımısın? Bizim Ürgüplüler yaşanır mı orada diyolar :D ama 2ay dayanılmaz sıcakları olur temmuz-ağustos maalesef o günleri yaşıyoruz ama sonrasında tadından yenmez Antalya.Heleki haziran,eylül,ekim ayları...

Kültürel faaliyeti boldur.Canınız sıkılmaz.Hangi ilçelerini gezdiniz bilmiyorum ama sağında solunda kültürel,tarihi ve deniz turizmi adına yer çoktur. Antalya kesinlikle Kemer-Kaş-Alanya'dan ibaret değil. :)

Ben ilk aklıma gelenleri yazdım artılarıyla eksileriyle kişiden kişiye göre değişmekle birlikte özellikleri böyle.. Antalya'da yaşanır.. Merak edilen varsa yardımcı olurum gene..

Benimde Üni. tercihlerim arasında önemli bir yerde antalya bende gelebilirim :D :D

Bölüm tercihini ve o bölümün buradaki eğitim kalitesini bilemiyorum ama sosyal ortam ve şehir açısından inşallah burası çıkar diyorum senin adına :D

bahadır bekleriz güzel şehrimize.. yanlız gelme gelirken ibrahimide getir :) eğer yardımcı olabileceğim bir konu olursa seve seve yardımcı olabilirim..özelden mesaj atabilirsin antalyaya taşınırsan eğer iş durumuna göre semt konusunda yönlendirebilirim seni.. Aksaraya göre avantajlarını sayayım sana istersen

1- kışları ısınma derdi kolay çözülecek muhtemel olarak klima ile aylık toplamda ortalama 100-200 civarı elektirik gelecek..bunu dışında ekstra kömür doğalgaz v.s olmayacak
2- ulaşım bazı noktalar hariç rahattır trafik akar.
3-vakit geçirecek avm v.s. yer fazlaca mevcut ailenle birlikte vakit geçirebileceğin park bahçe nerdeyse her semtte fazlaca var ayrıca her yer spor aletleriyle dolu
4-antalya sıcağına ve nemine 1 yaz geçtikten sonra alışabiliyosun zaten 2 ay sıkıntılı
5-iyi opel servislerimiz ve ustalarımız mevcut sanayii oldukça büyük ve 3 sanayiimiz var

ancak kira lar biraz pahalı semtine göre değişmekte örn. larada iyi bir daire 600 tl den başlıyorkonyaaltı yine o şekilde kepez tarafları biraz daha ucuz 350-400 tl ye daireler var..ben larada yaşıyorum ve inan bana göre antalyanın en yaşanılacak bölgesi.. sen tam netleştiğinde haber verirsen her türlü yardımı yapabilirm sana ..

hayırdır bahadır ne antalyası???hiç bahsetmedin???antalyayı bende iyi bilirim kardeş biliyon dayılarım akrabalarım herkez orda bizden anne tarafım orada...yardımcı oalrabilrim her konuda ordada yardımcı olacak kişiler ayarlarız sana...

ibrahim sülaleyi antalyaya yollamışsın sen neyapıyorsun orda bahadırla çık gel.. opelim net antalyada faal olsun artık.. :)

iş durumu var benim ama daha kesinleşmedi. haber gelecek duruma göre hareket edeceğim artık. lara dediğiniz kısım sanırım havaalanı tarafı değil mi? iş netleşmeye başlayınca hasan abi ve çağrı size özelden yazarım o zaman. bu arada evet aksaraylıyım.

ibrahim sülaleyi antalyaya yollamışsın sen neyapıyorsun orda bahadırla çık gel.. opelim net antalyada faal olsun artık.. :)

öyle oldu vallaha sülalenin yarısından çoğu orda...benim...antalyaya yerleşmeyide düşünemdik değil ama ah şu yazın olan sıcağı varya dayanılmaz oluyor...ama bakalım sonradan ne göstercek zaman...antalyaya geldiğimde kurban bayramında ordayım nasip olursa ziyaret edip çayınızı içeceğim...

öyle oldu vallaha sülalenin yarısından çoğu orda...benim...antalyaya yerleşmeyide düşünemdik değil ama ah şu yazın olan sıcağı varya dayanılmaz oluyor...ama bakalım sonradan ne göstercek zaman...antalyaya geldiğimde kurban bayramında ordayım nasip olursa ziyaret edip çayınızı içeceğim...

her zaman beklerim ibrahim

Geri